kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
STERLIN
40,5516
BITCOIN
$63.504
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de esrar kullanımı yasallaşıyor

İngiltere’de esrar kullanımı yasallaşıyor
26.07.2018
0
A+
A-

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, yapmış olduğu açıklamada medikal amaçlı esrar kullanımının yasal olabileceğini söyledi. İngiltere’deki uzman doktorlar, sonbahardan itibaren medikal amaçlı esrar kaynaklı tıbbı ürünleri reçete olarak yazabilecek.

ESRAR KULLANIM POLİTİKASI DEĞİŞİYOR

İngiltere İçişler Bakanı Javid, özellikle de Billy Caldwell davasından dolayı hükümetin medikal amaçlı esrar kullanımına yönelik politikasını değiştirmeye teşvik ettiğini belirtti ve bundan dolayı medikal amaçlı esrar kullanımını sadece reçete olarak kullanılması mümkün olacağını vurguladı.

Sajid Javid konu ile ilgili yaptığı açıklamada, belirli ürünlerin sağlık standartlarını karşıladığı takdirde, sonbahardan sonra uzman bir klinik doktoru özel bir lisansa ihtiyaç duymadan hastalarına esrar içerikli medikal ürünleri reçete olarak yazabilecek dedi.

MEDİKAL AMAÇLI ESRAR KULLANILABİLİR

İngiltere’nin baş tıbbı görevlisi olan Profesör Sally Davies ve Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Danışma Konseyi, belirli tıbbı durumları olan hastaların esrar içerikli ilaçlara erişim hakkı verilmesi gerektiğini David Javid’e söyledi.

Javid ile gerçekleşen istişarenin ardından, sunulan tavsiyeler üzerine, İngiltere’de medikal amaçlı esrar kullanımının sadece reçete olarak yazıldığı takdirde yasal olma yönünde karar alındı.

İçişler Bakanı konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

“Özellikle hasta çocukların dahil olduğu son vakalar, esrarla ilgili tıbbı ürünler konusundaki politikamızın pek de tatmin edici olmadığını fark ettim. Bu nedenle, istisnai durumlarda gereken danışmanlığı yapmak için uzman bir panel kurduk. Böylece, hastalara en iyi şekilde yardım sağlanacaktır. Ancak eğlence amacıyla esrarın yasallaştırılmasına yönelik bir girişim olmayacaktır.”

ESRAR KULLANIMI AĞRILARI KATLANILABİR HALE GETİRİYOR

Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, esrar kullanımının ağrıları azaltmadığı, ama daha katlanılabilir bir hale getirdiği tespit edildi. Katılımcılar, esrardaki etken maddenin beyinde ağrılarla ilgili bölümdeki faaliyeti azalttığını saptadı. Ancak, esrarın acı karşısındaki etkinliğinin kişiden kişiye büyük farklar gösterdiği belirtildi.

MARİHUNA’NIN TBBI KULLANIMI ARTIYOR

Marihuana 300 yılı aşkın bir süreden beri keyif verici bir madde olarak kullanılmaktadır. Tıbbi kullanımı giderek artan bu ilacın multipl skleroz, HIV, epilepsi, kanser, artrit, glokom ve ölümcül hastalıkların son döneminde kullanımı ile ilgili olarak giderek artan sayıda bilimsel çalışma yapılmaktadır.

Özet olarak marihuananın özellikle duman şeklinde alınmasının oluşturacağı olumsuz etkinin, iyi yöndeki etkisinden daha fazla olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle tıbbi çevrelerce sadece epilepsi için değil hiçbir hastalık için bu şekilde cannabis kullanımı önerilmemektedir.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.