kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
STERLIN
41,0605
BITCOIN
$70.532
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Aşırı sağcı Robinson’a olaylı destek gösterisi

Aşırı sağcı Robinson’a olaylı destek gösterisi
15.07.2018
0
A+
A-

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da, İslam karşıtı aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) hapis cezasına çarptırılan eski başkanı Tommy Robinson’un serbest bırakılması için olaylı geçen gösteri düzenlendi.

Hakkında yayın yasağı bulunan bir davada sanıkların kimliklerini ifşa ettiği için mayıs ayında hapse mahkum edilen aşırı sağcı İngiliz aktivist Robinson’ın serbest bırakılması için başkentte geniş katılımlı bir gösteri yapıldı. Sol ve ırkçılığa karşı mücadele eden grupların zaman zaman müdahale ettiği yürüyüşte polis zorlu anlar yaşarken, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Gösteri için ülkenin farklı bölgelerinden başkente gelen her yaştan katılımcı, başbakanlık ile bazı bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi’nde toplandı. Göstericiler burada Robinson’a destek sloganları atarken, taşıdıkları İslam karşıtı pankart ve dövizler dikkati çekti.

Eylem boyunca göstericiler ellerinde “Tommy’e özgürlük”, “Yumuşak değil sert Brexit istiyoruz” ve “İfade özgürlüğü doğal bir haktır” yazılı pankartlar tutarken, “Tommy’nin serbest kalmasını istiyoruz”, “Tommy evine dönsün” ve “Buralar kimin sokakları? Bizim sokaklarımız!” şeklinde sloganlar attı.

Meşalelerin de yakıldığı gösteride bazı katılımcıların ABD Başkanı Donald Trump maskesi taktığı ve ABD bayrağı taşıdıkları görüldü.

Eylemde yapılan çağrılarda İngiliz hükümetine Robinson’un serbest bırakılması, Trump yönetimine de Robinson’a destek çıkması yönünde talepler iletildi.

Gösteride yapılan konuşmalarda Robinson’un hapishanede ölüm tehditleri aldığı belirtildi.

Öte yandan gösterinin yakınında, “Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk” adlı sivil toplum hareketi tarafından da karşı gösteri düzenledi.

Polis, çok sayıda kişinin destek verdiği karşı gösteri ile aşırı sağcılar arasında geniş bir tampon alan oluşturdu.

Zaman zaman çıkan olaylarda polis 12 kişiyi gözaltına aldı.

13 AY HAPİS CEZASI

Mahkemeyi etkileme ve mahkemeye saygısızlıktan 13 ay hapis cezası verilen Robinson, uyuşturucu ticareti, cinsel taciz ve tehdit suçlamaları ile yargılanan azınlık mensubu sanıkların ismini açıklamıştı.

Gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan Tommy Robinson bir dönem EDL’nin başkanlığını yaptı. Robinson, İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA’nın İngiltere şubesinin kurucuları arasında da yer alıyor. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.