kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
STERLIN
40,7404
BITCOIN
$64.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Prens Harry ve Meghan Markle bugün evleniyor

Prens Harry ve Meghan Markle bugün evleniyor
19.05.2018
0
A+
A-

İngiltere Kraliyet ailesinde taht sıralamasında altıncı sırada yer alan 33 yaşındaki Prens Harry ile 36 yaşındaki Markle’ın ortak bir arkadaşları tarafından tanıştırıldığı ve yaklaşık 1,5 yıldır birlikte oldukları biliniyor.

Çift, Kasım 2017’de nişanlandıklarını açıkladı.

Prens Harry, evlenme teklifini kendi tasarladığı yüzükle yaptı. Sarı altından yapılan yüzüğün ortadaki taşı, ikilinin birlikte ilk tatillerini yaptığı Botswana’dan getirilirken, Prenses Diana’nın takı koleksiyonundan da iki pırlanta eklendi.

İngiltere’nin son haftalarda gündemini oluşturan bu düğünle ilgili merak edilenleri derledik:

DÜĞÜN NERDE VE NE ZAMAN?

Prens Harry ve Meghan Markle’ın, 19 Mayıs Cumartesi günü  (bugün) İS 12:00’de Windsor kentinde bulunan St George Şapeli’nde evlenmesi planlanıyor.

Şapel, yaklaşık 800 kişi alabiliyor.

Nikahın kıyılmasının ardından çiftin TSİ 13:00’dee atlı arabaya binerek, Windsor sokaklarında dolaşması bekleniyor.

Çift, bunun için resmi ve törensel devlet etkinliklerinde kullanılan Ascot Landau adlı at arabasını seçti.

Araç, Castle Hill’den ayrılacak, Windsor sokaklarında ilerleyecek ve daha sonra Long Walk yolundan geçerek, Windsor Şatosu’ndaki St George Salonu’na dönecek.

Düğün BBC tarafından hem televizyon hem de radyodan canlı yayınlanacak.

BBC, bu düğün için İngiltere’de televizyon izleyen ve radyo dinleyen herkesin ödemekle yükümlü olduğu lisans ücreti uygulamasını askıya aldığını açıkladı.

DÜĞÜNE KİMLER KATILACAK

Nikah için 600 kişiye davetiye gönderildi.

Buna ek olarak akşam düzenlenecek olan özel resepsiyona aralarında 1990’ların ünlü pop müzik grubu Spice Girls’ün üyelerinin de olduğu 200 kişi daha davet edildi.

Markle’ın babası Thomas Markle’ın ise düğüne katılması beklenmiyor.

Daha önce Thomas Markle’ın düğüne katılacağı açıklanmış ancak daha sonra kendisinin bir fotoğrafçıya düğüne hazırlanma sırasında çekildiği söylenen mizansen pozlar verdiğinin ortaya çıkmasının ardından katılmama kararı aldığı bildirilmişti.

Markle’ın annesi Doria Ragland ise düğünden birkaç gün önce İngiltere’ye gelerek, Kraliçe II. Elizabeth, Edinburgh Dükü Prens Philip, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Catherine Middleton ile tanıştı.

Kensington Sarayı, kısa bir süre önce kalça protezi takılan Prens Philip’in düğüne katılacağını açıkladı. Ancak Kraliyet ailesinin yaklaşık üç hafta önce doğan en yeni üyesi, Prens Harry’nin yeğeni Prens Louis’in ise düğüne katılması beklenmiyor.

Başbakan Theresa May ile ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn ise törene davetli listesinin “siyasi liderlerin resmi listesi” olmayacağı yönünde karar alınmasının ardından davetli edilmedi. Bu karar, ABD Başkanı Donald Trump’ın da düğüne katılmayacağı anlamına geliyor.

Saray’dan yapılan açıklamada, bu kararın hükümetle istişare edilerek alındığını ve Prens Harry’nin taht sıralamasında altıncı olmasıyla uyumlu olduğu belirtildi.

Ayrıca Prens’in arkadaşı olan Barack ve Michelle Obama’nın da davet edilmediği öğrenildi.

Halktan da 1000 civarında kişinin Windsor Şatosu’nun içine alınması bekleniyor. Bu kişiler gelin ve damadın şatoya giriş ve çıkışını canlı görebilecek.

Manchester Arena saldırısında yaralanan 12 yaşındaki Amelia Thompson da davet edilen kişiler arasında yer alıyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.