kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
STERLIN
40,5985
BITCOIN
$64.374
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İlk tükürme cezaları kesildi

Toplumumuzun yoğun yaşadığı Enfield Belediyesi 8 Aralık’ta yürürlüğe giren yerlere tükürme yasağının uygulamaya girmesinin ardından ilk cezaların verildiğini duyurdu.

İlk tükürme cezaları kesildi
29.05.2014
0
A+
A-
Toplumumuzun yoğun yaşadığı Enfield Belediyesi  8 Aralık’ta yürürlüğe giren yerlere tükürme yasağının uygulamaya girmesinin ardından ilk cezaların verildiğini duyurdu.
spitting

Enfield’de yaşayan 3 kişi, 8 Aralık’tan itibaren uygulamaya giren yerlere tükürenlere ceza uygulamasından mahkum oldular.

Belediyede yapılan açıklamaya göre, 29 yaşlarındaki Iqbal Chowdhury, Dawid Patrycjusz Toczek ve 18 yaşındaki Tyrone Obanishola yargılandıkları Tottenham Sulh Mahkemesi tarafından, yerlere tükürdükleri için verilen para cezasını ödemeye mahkum edildiler.

Edmonton’da oturan zanlılar, son 20 yıldır yerlere tükürmekten dolayı ilk kez ceza alan kişiler oldular.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Enfield Belediyesi’nin Çevre’den sorumlu Meclis üyesi Chris Bond, çeşitli tarihlerde belediye görevlileri tarafından yerlere tükürdükleri tespit edilen söz konusu kişilerin, kendilerine verilen cezaları ödemedikleri için mahkemeye verildiklerini kaydetti.

Cezaların bu konuda ne kadar kararlı olduklarınıjn göstergesi olduğunu belirten Bond, “Eğer Enfield’de yerlere tükürmek gibi rahatsız edici ve başkalarının sağlığına zararlı olan bir eylemde bulunursanız, hakkınızda soruşturma açılır mesajını net olarak bir kez daha vermek istiyoruz” dedi.

2011 yılında bu konuda belediye meclisinden karar çıkaran Enfield belediyesi, Yerel Yönetimler ve Toplum Bakanlığı’ndan da onay almıştı.

Yerel Yönetimler Bakanı Eric Pickles, tükürmeyi anti sosyal bir davranış olarak değerlendirerek, sosyal açıdan kabul edilemeyen bir eylem olduğunu belirtmiş ve geçen yıl düzenlemeyi onaylamıştı.

Uygulama ile söz konusu eylemlerde bulunanlar £80 para cezasına çarptırılacaklar.

Kaldırım ve caddelere tükürülmesi cezalandırılırken park gibi alanlar benzer yaptırımlardan muaf tutulacak.

8 Aralık’ta hayata geçen düzenlemeden yerlere sigara izmariti ve çöp atan kişilere ceza uygulayan belediye görevlileri sorumlu olacaklar.

Yere tükürürken yakalanan kişiler verilen cezayı ödememeleri halinde 500 sterline kadar ulaşabilecek yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.