kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Bu kadarının fazla olduğunu gösterdik

Bu kadarının fazla olduğunu gösterdik
16.04.2018
0
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye’ye yönelik hava saldırılarının kimyasal silahların kullanımı konusunda “bu kadarının fazla olduğunu” gösterdiğini söyledi.

Johnson hava saldırılarıyla ABD, İngiltere ve Fransa’nın amacının Suriye’deki çatışmanın gidişatını değiştirmeyi veya rejim değişikliğini hedeflemediklerini de ekledi.

BBC’de Anrew Marr Show’a çıkan Johnson, kimyasal silah kullanımına dair “tabunun” yok olmasını engellemek için bu müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve Suriye’deki savaşın öncesi gibi devam edebileceğini, yalnızca kimyasal silah kullanılmayacağından emin olmak istediklerini vurguladı.

Aynı programda konuşan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise saldırının yasallığını sorguladı. Corbyn, gelecekte bu tür saldırılar düzenlenmeden önce parlamentodan onay alınmasını şart koşan bir yasal düzenleme önerdi.

Corbyn, yalnızca Birleşmiş Milletler’in (BM) onayıyla düzenlenen saldırıların desteklenmesi gerektiğini belirtse de Muhafazakarlar Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi kararlarını veto etmesi nedeniyle bunun imkansız olduğunu savunuyor.

Boris Jonhson, Esad’ın nasıl bir tepki vereceğini kestiremediklerini ancak tekrardan kimyasal silah kullanması durumunda nasıl bir adım atılacağını müttefikleriyle konuşacaklarını açıkladı.

Johnson Corbyn’in parlamentonun onayı alınmamasına yönelik eleştirilerine ise, Pazartesi günü Başbakan Theresa May’in parlamentoda bir konuşma yapacağını ve milletvekillerinin de konuyla ilgili görüşlerini açıklama imkanı bulacağını söyleyerek yanıt verdi. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.