kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
STERLIN
40,9450
BITCOIN
$70.447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Benefit Dedektifleri Takipte

Benefit Dedektifleri Takipte
12.07.2013
0
A+
A-

Milyonlarca insanın geçim kaynağı olan sosyal yardımlarda yapılan yolsuzluklara yönelik denetimler devam ediyor.

Bugüne kadar 1 milyar 200 milyon sterlin miktarında yolsuzluğun önlendiğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (DWP), denetimlerde 350 milyon sterlin ile en çok yolsuzluğun kira yardımlarında yapıldığının anlaşıldığını kaydetti. Verilere göre partneri ile birlikte olduğu halde yalnız yaşadığını beyan ederek yardım alan anneler, kayıtdışı çalışarak işsizlik yardımı alanlar haksız yere maluliyet yardımı alanlar en çok takibata uğrayanlar oluyor.

Öte yandan daha önce yılda ortalama 34 bin dolayında dolandırıcılık soruşturması yapan vergi ofisi HMRC’nin, son bir yıldır her ay söz konusu sayıda dosya açtığı açıklandı. Hükümet dolandırıcılık yaptığı belirlenen kişilere yönelik cezaların daha da arttırılmasını sağlayacak düzenlemeleri gündemine alırken, suçlu olduğu belirlenen kişiler basın yoluyla teşhir ediliyor.

BİNLERCE KİŞİ MAHKEMEYE VERİLİYOR

DWP’in verilerine göre geçtiğimiz sene yaklaşık 10 bin dolayında kişi kanunsuz aldığı sosyal yardımlardan dolayı mahkemelere çıkarıldı. Bakanlığa göre bu yıl soruşturmalar, bir önceki yıla göre yüzde 40 artarken, verilen cezalar caydırıcı olmaktan uzak. DWP nin yaptığı soruşturmalarda mahkemeye çıkarılanlar arasında ilginç örnekler de bulunuyor. Örneğin Birmingham’da yaşayan Samantha Mustafa isimli bir kadın dul olduğunu iddia ederek devletten yardım alırken dedektifler kadının aslında evli olduğunu ve devletten aldığı yardımlarla birçok kez yurt dışı tatiline çıktığı ortaya çıkarıldı. 57 yaşındaki Alan Lawson’un ise spor salonunda antrenör olarak çalıştığı halde  engelli olduğunu beyan ederek 88 bin dolayında yardım aldığı belirlendi.  Eski Zimbabve Devlet Başkanı’nın kızı olan Caroline Banana da, bir TV programından 95 bin sterlin kazanmasına rağmen yardım almayı sürdürmüştü.

Yorumlar

  1. Sezo says:

    Bunun gıbı tanıdıgımız ve bununla övunen o kdr cok ınsan var kı bızlerd devlet ıcın bı yardımda bulunmak ve bu tarz emın oldugumuz kışılerı nerelere bıldırebılecegımız hakkında bır bılgı verın lutfen devlet yardımı alıpta ev alan ınsanlar var !!!!!