kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.675
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

Metropolitan Üniversitesi öğrecileri rahatladı

Metropolitan Üniversitesi öğrecileri rahatladı
02.10.2012
0
A+
A-

metAvrupa Birliği dışından gelen öğrencilere vize sağlama yetkisi kaldırılan London Metropolitan Üniversitesi, öğrencilerinin haklarını korumak amacıyla açtığı davayı kazandı.

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan ilk davada, vizeleri iptal edilen ve 60 gün içinde başka bir eğitim kurumunda yer bulamadıkları takdirde sınır dışı edilecekleri belirtilen öğrencilerin, karar dışında tutularak üniversitedeki eğitimlerine devam edebilecekleri yönünde kararı çıktı.

Çok sayıda Türk öğrenciyi de etkileyen karar, hali hazırda İngiltere’de bulunan Avrupa Birliği dışından gelen öğrencilerin rahat bir nefes almalarını sağladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay alınan karar, Avrupa Birliği dışından, Ocak 2013 tarihi itibariyle başlayacak kurslar için yapılan yeni başvuruları kapsayacak. Üniversitedeki eğitimlerine devam etmekte olan ya da bu hafta başlayan kurslara önceden kabul edilmiş ve İngiltere’ye gelmiş olan öğrenciler, eğitimlerine devam edebilecek ve sınır dışı edilmeyecek.

Metropolitan Üniversitesi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan İstanbullu Şeyda Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘2013’e kadar geçerli vizem olmasına rağmen, yeniden vize almam gerektiği söylendiğinde adeta şok geçirdim. 1 aydır başka bir üniversite bulmak için uğraşıyorum. Sonunda yeni bir okul buldum ve değiştirme şansım varsa gerçekten değiştirmek istiyorum, çünkü yaşadığım sorunlardan ötürü Metropolitan Üniversitesi’nde kalmak istemiyorum’ şeklinde konuştu.

Metropolitan Üniversitesi’nin avukatları, İçişleri Bakanı Theresa May ile yaptıkları görüşmelerde, üniversitenin vize için sponsor olma yetkisinin kaldırılmasının adil olmadığını belirttikleri kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta ilk duruşması yapılan mahkemenin hakimi ise İçişleri Bakanlığı’nın üniversiteye savunma için yeterli süre vermeksizin aldığı ani kararın tartışılabileceğini belirttiği açıklamasında konuyla ilgili tüm yasal adımların atılması gerektiğini söyledi.

UK Border Agency sözcüsü ise konuya ilişkin açıklamasında, London Metropolitan Üniversitesi’nin Tier 4 sponsorluk lisansının iptal edildiğinin altını çizerek, söz konusu mahkeme sonucunun sadece kabul edilmiş ve eğitimine devam eden öğrencileri kapsadığını vurguladı. Mevcut öğrencilerin 2012-2013 akademik yılı sonuna kadar eğitimlerine devam edebilecekleri ancak vize statüsünde sorun olan öğrencilerin İngiltere’de kalmalarına izin verilmeyeceğine dikkat çekildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.