kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
STERLIN
40,5064
BITCOIN
$61.987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İskoçya, İngiltere’nin Brexit yasasını desteklemeyecek

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoç Parlamentosu’nun İngiliz hükümetinin Brexit planlarını gerçekleştirmek için geçirmek zorunda olduğu Brexit yasasını onaylamayacağını açıkladı.

İskoçya, İngiltere’nin Brexit yasasını desteklemeyecek
28.02.2018
0
A+
A-

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoç Parlamentosu’nun İngiliz hükümetinin Brexit planlarını gerçekleştirmek için geçirmek zorunda olduğu Brexit yasasını onaylamayacağını açıkladı. Sturgeon, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, “Yetki devrinin dayandığı temellerin altını oyacak bir karara ben imza atmam” dedi.

Bu gelişme, İngiltere’de Theresa May hükümetinin aşması gereken yeni bir sorun ortaya çıkarıyor.

İngiltere Başbakanı May hükümeti, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’ya şimdiye kadar yaptığı tekliflerden daha fazlasını yapmayacağını açıklamıştı. İngiltere’ye bağlı olan bu üç bölge, İngiltere’nin devrettiği yönetim yetkisini kullanan parlamentolara ve hükümetlere sahip.

İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda, Brexit için İngiliz parlamentosundan çıkacak yasayı veto yetkisine sahip değiller. Ancak bu üç devletin isteklerine sırt çevirmek, zaten gergin olan ilişkileri daha da zora sokabilir.

İngiltere hükümetinin, Brexit yasasını yaz aylarında parlamentodan geçirmeden önce, bu üç bölge ile uzlaşma sağlaması gerekiyor. Brexit yasası İngiltere’nin AB ile bağlarını resmen sona erdirecek ve AB mevzuatının bir bölümünü İngiliz yasalarına ekleyecek. (DÜNYA.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.