kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
STERLIN
40,5007
BITCOIN
$66.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ekonomik düzelme yolda

Ekonomik düzelme yolda
23.09.2012
0
A+
A-

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Sir Mervyn King, ekonomik büyümenin yolda olduğunu söyledi.

Sir Mervyn, özel televizyon kanalı Channel 4 ile yaptığı röportajda, önümüzdeki çeyrekte ekonomik etkinliğin artış kaydetmesini beklediğini söyledi.

Yavaş da olsa düzelme belirtileri gördüğünü söyleyen Sir Mervyn, bunun ağırlıklı olarak, İngiltere üzerinde “kara bir bulut” gibi gezinen Euro bölgesi krizininin çözümüne bağlı olduğunu söyledi.

Mervyn King “Banka krizinden sonra, hemen normale dönülmesi beklenemez ve bunun uzun bir süre alacağından korkuyorum.” dedi.

İngiltere ekonomisi şu anda çift dipli resesyonda. İki çeyrekte devam eden daralmayı, büyüme takip etti ancak ardından ekonomik etkinlik tekrar düşüş gösterdi.

Sir Mervyn, hükümetin 2015 yılı gelir ve harcama dengesini sağlayabilmek için borç açığına karşı aldığı önlemleri ile ilgili olarak, küresel ekonomik büyümenin yavaş seyretmesi durumunda, bu hedefin gerçekleştirilememesinin anlaşılabilir birşey olacağını belirtti.

Bankacılık sisteminin istikrarı ile ilgili olarak, Sir Mervyn tekrar bir kriz yaşanması durumunda bankaların tekrar kurtarılmasının gerekebileceğini ancak bu sefer daha kısa süreliğine olacağını belirterek şöyle sürdürdü:

“Büyük bir bankanın çökmesi durumunda, bankaları finanse etmek için vergilerin kullanılması gerekebilir ancak bu sefer kontrolü daha hızlı bir şekilde elimize almamız mümkün. Northern Rock iflas ettiğinde sahip olmadığımız bir sistem var şu anda”.

Sir Mervyn, bankacılık sektörünün yeniden sağlıklı bir yapıya kavuşabilmesi için bankacılık sisteminin güvenli bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bankalarda yönetim biçiminin değişmeye başladığını belirten Sir Mervyn, HSBC’nin Meksika’da para aklama işine karışması gibi, bazı bankaların adının karıştığı olayların şok etkisi yarattığını söyledi.

Sir Mervyn, İngiliz ekonomi uzmanı Sir John Vickers’ın geçtiğimiz günlerde yayımladığı rapora da değindi ve iyi çözümler sunmakla birlikte raporun yumuşatıldığını söyledi.

John Vickers’ın raporunda, bankaların kredilere olan bağımlılığının kaldırılması ve yatırım bankacılığı ile bireysel bankacılığın ayrılması konusundaki tavsiyeleri yer alıyor.

Bankaların finansman biçiminin değişmesi gerektiğini belirten Sir Mervyn, bankaların kendilerini daha çok kredilerle finanse ettiğini ve buna bazı sınırlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.(BBC)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.