kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$62.851
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Oxfam’dan Yemen için kıtlık uyarısı

Merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Yemen’deki savaşın bininci gününde, bölge halkının hiç olmadığı kadar kıtlığa yaklaştığı uyarısında bulundu.

Oxfam’dan Yemen için kıtlık uyarısı
26.12.2017
0
A+
A-

 

Merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Yemen’deki savaşın bininci gününde, bölge halkının hiç olmadığı kadar kıtlığa yaklaştığı uyarısında bulundu.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Yemen’deki krizin bininci gününü doldurduğu belirtilerek bu süreçte yaklaşık 5 bin 300 sivilin hayatını kaybettiği, 3 milyon kişinin evlerinden kaçmak zorunda kaldığı ve yaklaşık 1 milyon kişinin koleraya yakalandığı vurgulandı.

Abluka sebebiyle halkın, gıdanın yanı sıra akaryakıt ve tıbbi malzemeye de erişimi olmadığı kaydedilen açıklamada, ülkenin “kıtlığa daha önce hiç olmadığı kadar yaklaştığına” dikkat çekildi.

Ülkenin kilit limanlarının abluka altında tutulması nedeniyle gıda girişinde kısıtlamalar yaşandığına ve bu durumun gıda fiyatlarını artırdığına işaret edilen açıklamada, “Ülkede 7 milyondan fazla kişi kıtlık riski altında. Dünyanın en büyük kolera salgınından muzdarip ülkede kasaba ve şehirlerde temiz su kaynakları kesildi. Hastanelerde ilaç kalmadı ve difteri vakaları arttı. En az bir milyon çocuk hastalığa yakalanma riski altında.” uyarısı yapıldı.

Açıklamada, ülkede yakıt sıkıntısının da yaşandığına dikkat çekildi.

LİMANLARA SALDIRI ENDİŞESİ

Açıklamada, gıda ile diğer hayati önem taşıyan malzemelerin insanlara ulaştırılabilmesi için akaryakıtın gerekli olduğu belirtilerek geçen aydan bu yana ülkenin ana limanlarına akaryakıt girişine izin verilmediği hatırlatıldı. Limanlara yanaşmayı bekleyen gemiler olduğu ve bazılarının da uzun bekleme süreleri sebebiyle geri çevrildiği anımsatılan açıklamada, bunun hem yardım kuruluşları hem de ithalatçıları mali zorluklar altında bıraktığı belirtildi.

Limanlara saldırı düzenlenmesinden endişelenildiğini kaydedilen açıklamada, böyle bir durumda yeterli miktarda gıda, akaryakıt ve ilaçların ülkeye girişinin sağlanmasında gerçekçi bir alternatif bulunamayacağı bildirildi.

ORATAÇAĞ KUŞATMASINA TANIKLIK EDİYORUZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oxfam Genel Müdürü Mark Goldring de “Bin gün boyunca çok miktarda geliştirilmiş modern silahlar Yemen’i vurdu. Bunun üzerine şimdi de kitlesel açlığın savaş silahı olarak kullanıldığı bir Ortaçağ kuşatmasına tanıklık ediyoruz. Bir nüfusun hayati öneme sahip gıdasını, akaryakıtını, ilacını kesmek asla haklı gösterilemez ve asla hoş görülmemelidir. Bu, herhangi bir anlayış, herhangi bir ahlak ve herhangi bir insanlık duygusundan yoksun bir taktiktir.” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki durumla ilgili İngiliz hükümetine yardım eli uzatması çağrısında bulunan Goldring, İngiltere’nin kararlı bir şekilde hareket etmesi ve abluka ile savaşa son verilmesi, Yemen’in barış yoluna koyulması için de uluslararası camiayla iş birliği konusunda eşsiz konumunu kullanması tavsiyesinde bulundu.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.