kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
STERLIN
40,4810
BITCOIN
$63.066
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere hükümeti hava kirliliği nedeniyle eleştirildi

İngiltere hükümeti, ülkede her yıl binlerce insanı öldüren hava kirliliğiyle ilgili harekete geçmediği için eleştiriye maruz kaldı.

İngiltere hükümeti hava kirliliği nedeniyle eleştirildi
05.12.2017
0
A+
A-

 

İngiltere hükümeti, ülkede her yıl binlerce insanı öldüren hava kirliliğiyle ilgili harekete geçmediği için eleştiriye maruz kaldı.

İngiltere Parlamentosu hava kalite kontrolü eş başkanı Neil Parish, ülkede baş göstermeye başlayan zehirli hava kirliliğiyle mücadelede bir eyleme geçmedikleri sebebiyle Çevre, Hazine, Ulaşım ve yerel bakanlıkları eleştirdi. Parish, “Bakanlıkların problemi çözmeye yönelik herhangi bir eyleme geçtiğini göremiyoruz” dedi.

İngiltere hükümeti geçtiğimiz yaz trafik ve diğer kaynaklar sebebiyle ortaya çıkan nitrojen oksit emilimini azaltmak için bir hava kalite planı oluşturmuştu. Hükümetin hava kirliliğini azaltmak için başvurduğu diğer girişimler tehlikeli ve bazı durumlarda illegal görülmüş, bu sebeple İngiltereBM tarafından nitrojen oksit seviyelerini kabul edilebilir bir seviyeye indirmesi için uyarılmıştı.

İngiltere’deki beş kent ve 23 yerel bölge yöneticisi, Aralık 2018’e kadar nitrojen oksit seviyelerini düşürmek için seçilirken hükümet, “daha fazla temiz hava” alanı gerekçesiyle, nitrojen oksit emilimi yapan araçların İngiltere‘nin hava kirliliğinden en ağır şekilde etkilenen kentlerine girerken ücret ödemesinin yasallaşmasını reddetti. Başbakan, parlamento üyeleri tarafından, dizel araçları ücretlendirmeyi hedefleyen yeni yasayı, hava kirliliği planı adı altında yürürlüğe koymakla suçladı.

İngiltere Çevre Bakanı Thérèse Coffey, iddiaları reddetti. İngiltere‘de hava kirliliğinden muzdarip Londra hariç ilk beş kent olan Southampton, Derby, Leeds, Birmingham ve Nottingham’ın 2018 Aralık ayına kadar hava kirliliğiyle olan mücadeledeki planlarını tamamlayacaklarını söyledi. Fakat Derby kentinin halen konuya etkili bir yaklaşıma karar vermediğini belirten Coffey, “Hava kalitesi artıyor. İstediğimiz kadar hızlı bir şekilde olmasa da elimizden geleni yapıyoruz ve kesinlikle hava kalitesini arttırmak için sürüklenmiyoruz” dedi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.