kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.448
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra’da asgari saat ücreti 10.20 pound oldu

Londra’da asgari saat ücreti 10.20 pound oldu
07.11.2017
0
A+
A-

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, çalışanlar için Londra’da asgari ücretin saat başı 10.20 pounda yükseleceğini açıkladı.

Aralarında büyük firmaların bulunduğu Ikea, Lloyds TSB ve London’s Borough Market gibi asgari ücret artış oranını gönüllü olarak ödemek için başkentte 1.000’den fazla işletme tarafından imzalandığı duyuruldu.

Asgari saat ücreti artışının, geçen yıl tanıtılan ve 2020’de saatte 9 pounda çıkması beklenen Hükümet’in asgari ücret teklifinden önce gelmesi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sadiq Khan şunları söyledi:

“Londra Yaşam Ücretinin 10 poundun üzerine çıkmasını sağlamayı taahhüt ettim ve bunun gerçekleştiğinden dolayı çok memnunuz. Londra’yı adil ve daha eşit bir şehir haline getirmeye kararlıyım ve 1.500’den fazla işletmenin ücreti ödediği haberi bunun gerçekleşmesi için iyi bir adımdır. Ancak daha fazla ilerlememiz ve daha pek çok işletme ve kuruluşun kaydolması gerekiyor. Londra dünyadaki en dinamik ve müreffeh ekonomilerden biridir, ancak ne yazık ki bu refah tüm Londralılar tarafından paylaşılmamaktadır. Bugün başkentte iki milyondan fazla insan hayatta kalmak için mücadele ediyor ve etnik ücret farkı şok edici düzeyde ve bu kabul edilemez derecede yüksek.”

Heathrow havalimanı, Asgari Ücret Vakfı’nın uygulamasını gönüllü olarak kabul eden ilk İngiltere havalimanı haline geldi.

Vakıf, Londra’da yüzde 4,6 ve başka yerlerde yüzde 3,6’lık artışların büyük ölçüde enflasyonun yükselmesi, konut kira artışı ve ulaşım maliyetlerinin artmasının neden olduğunu belirtti.

Duyuru, İngiltere genelinde 5,5 milyon kişinin veya işgücünün yüzde 21’inin hala gönüllü oranlardan daha az ödenmekte olduğunu gösteren KPMG tarafından yapılan yeni araştırmayı izliyor.

150’den fazla işveren arasında yüksek ücret ödemeyi kabul eden Heathrow, 3.200 havalimanı işçisine 2020 yılına kadar gönüllü yaşama ücreti ödeneceğini söyledi.

Asgari Ücret Kurumu Direktörü Katherine Chapman konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yeni oranlar, durgun ücretler ve yükselen enflasyon nedeniyle sıkışan binlerce çalışanın rahatlamasını sağlayacak. Temizlik görevlileri ve güvenlik personeli de dahil olmak üzere tüm personeline gerçek bir asgari ücret ödemeyi taahhüt eden İngiltere’deki 3.600’ün üzerindeki işverenin liderliği sayesinde. Büyük şirketler, bu zor zamanlarda bile adil ödemek için doğru olanı yapmakla kalmıyor aynı zamanda gerçek yaşam ücretini ödemek de büyük yararlar sağladığını biliyor.”

TUC Genel Sekreteri Frances O’Grady ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Asgari ücretin arttırılması hayati bir önem taşıyor. Milyonlarca kişi çalışan hane halkının bir parçası olmasına rağmen yoksulluk içinde yaşıyor. Bu yeni fiyatlar, İngiltere’nin en düşük ücretli aileleri için büyük bir fark yaratacak ve ailelerin başlarını suyun üstünde tutmasına yardımcı olacaktır.”

Ayrıca, daha fazla şirketin çalışanlarına asgari ücretini ödeyeceğini taahhüt ederek sisteme kayıt olmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.