kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5002
EURO
34,5885
STERLIN
40,4792
BITCOIN
$62.761
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Işid’den Prens George’a tehdit

Şifreli anlık mesaj uygulaması Telegram’da yayınlanan bir mesajda İngiltere Prensi George, IŞİD tarafından tehdit edildi.

Işid’den Prens George’a tehdit
29.10.2017
0
A+
A-

Şifreli anlık mesaj uygulaması Telegram’da yayınlanan bir mesajda İngiltere Prensi George, IŞİD tarafından tehdit edildi.

İngiltere medyasında çıkan habere göre mesajda “Kraliyet ailesi bile yalnız bırakılmayacak” yazdığı ve Prens George’un fotoğrafıyla, Prensin Londra‘nın doğusundaki Thomas’s Battersea adlı okulunun bir fotoğrafının bulunduğu vurgulandı. Mesaja aynı zamanda okulun adresini de ekleyen şüpheliler, adresin yanına “Okul erken başlıyor” notunu düştü.

İngiliz güvenlik güçleri Telegram isimli uygulamayı takip ederken, okulun çevresinde yaşayan insanlar medyada endişelerini belirtti. Sarah Burnett-Moore isimli bir kadın, Prens George’un okulu başlamadan günler önce okula gidip koridorlarda yürürken çektiği video ile, senelik 17 bin pound ücreti olan özel okulun güvenlik önlemlerini eleştirdi. 54 yaşındaki doktor Burnett-Moore, “İçeriye patlayıcı cihazlarla rahatlıkla girip onları çalıştırabilirdim. Okula 200 metre uzaklıkta oturuyorum ve ben ve komşularım, Prens George’un bölgedeki varlığının terörist saldırılarını çekeceğinden şüpheleniyoruz” dedi.

Sixgill firmasından Barry Spielman, şirketinin yılın başından beri Telegram’ı takip ettiğini söyledi. Spielman, “Aldığımız bilgiler bize bu tehditleri ciddiye almamız gerektiğiniz söylüyor. Şifreli bir platform olması sebebiyle, Telegram’da takip edilemeyen mesajlar yollamak çok kolay” dedi.

Arapça bir cihat şarkısından sözlerin bulunduğu mesajda, “Savaş mermilerin melodileriyle geldiğinde, inançsızlığa alçalıp intikam arzulayacağız” ifadeleri yer aldı. Soruşturmalar devam ederken, konuyla ilgili Kraliyet Ailesi bir açıklamada bulunmadı. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.