kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5316
EURO
34,9229
STERLIN
40,6845
BITCOIN
$64.567
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Tusk: Brexit’in nasıl sonuçlanacağı Londra’ya bağlı

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağının Birleşik Krallık’ın tavrına bağlı olduğunu söyledi.

Tusk: Brexit’in nasıl sonuçlanacağı Londra’ya bağlı
25.10.2017
0
A+
A-

 

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağının Birleşik Krallık‘ın tavrına bağlı olduğunu söyledi.

Tusk, Avrupa Parlamentosu’nu uyararak bu süreçte birlik olunmadığı takdirde Brexit görüşmelerinin Avrupa‘daki bölünmeyi başlatabileceğinin altını çizdi:

“Bu süreç çok stresli ve adeta bizi sınıyor. Eğer başarısız olursak, müzakereler sonunda kaybeden biz oluruz. Görüşmelerin seyrine bakmaksızın birlik olmaya devam etmeliyiz. İyi bir anlaşma yapmak ya da yapmamak… veya Brexit’in iptali… Kısaca bu işin nasıl sonlanacağı Londra‘ya bağlı. Tüm bu senaryolara bağlı olarak birlik olup ortak çıkarlarımızı korumalıyız.”

Bazı uzmanlar İngiltere Başbakanı Theresa May‘in Brexit sürecini uzatarak, Avrupa Birliği üyeliğinin sağladığı imkanları iki yıla yaymak istediğini belirtiliyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Brexit sürecinde birliğin olumlu bir tavır sergilediğini ifade etti.

“Komisyon Brexit görüşmelerinde düşmanca bir tavır sergilemiyor. Birleşik Krallık ile makul bir anlaşma yapmak istiyoruz ve bunu da başaracağız. Anlaşma yapmamak çalışma tavrımıza uymuyor. Teşekkürler.”

Öte yandan Brexit Baş Müzakerecisi Michel Barnier konuyla ilgili farklı bir iddia ortaya attı.

Barnier, İngiltere‘nin müzakerelerden Avrupa Birliği ile Kanada arasında 2016 yılında yapılan serbest ticaret anlaşmasına benzer bir sonuçla ayrılmak istediğini belirtti. (EURONEWS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.