kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.724
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Haringey Belediyesi’nden iş yerlerine denetim

25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Londra Ticaret Standartları Haftası kapsamında Haringey Belediyesi tarafından belediye sınırlarında bulunan iş yerlerinin denetimi gerçekleşti.

Haringey Belediyesi’nden iş yerlerine denetim
05.10.2017
0
A+
A-

25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Londra Ticaret Standartları Haftası kapsamında Haringey Belediyesi tarafından belediye sınırlarında bulunan iş yerlerinin denetimi gerçekleşti. Belediye denetim ekipleri, haftayı reşit olmayan çocuklara bıçak satışından, tehlikeli sigaralara kadar, kuralları çiğneyen tüccarlara denetim yaparak geçirdi.

Denetimler sırasında müşteri kılığında alışverişler düzenleyerek ticaret sahiplerinin davranışlarını gözlemlediler.

Haringey ve yerel polis ekibinin bıçak suçuyla mücadele konusundaki kararlılığı gereği, yaş sınırlaması olan bıçakları satın almak için 15 ve 16 yaşlarındaki polis öğrencileri gençlere test alışverişi yaptırıldı. Öğrenciler, toplamda yedi dükkanı ziyaret ettiler ve denetim sonunda bir dükkan gençlere bıçak sattı. Bu dükkan hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.

Geçen yıl, bıçak gibi yaş sınırlamalı ürünlerin test alımlarında 23 dükkanı hedefleyen ekipler, denetimler sırasında üç reşit olmayan gence satış yapıldığını, bir satıcının bu konu ile ilgili kısa bir süre önce toplamda 1.000 pound para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

İlçe genelinde dükkanlara düzenlenen baskınlarda denetim ekipleri, içeriğinde insan dışkısı, asbest, küf ve ölü sinekler içerebilecek sigara ve alkol denetimi gerçekleştirdi. Wood Green’deki bir dükkanda 1.300 sigara ve 250 gr. tütün ele geçirildi. Ayrıca, HMRC ile Kuzey Tottenham’daki bir dükkandan ise 200 yasadışı sigara ele geçirildi. Konu ile ilgili satış yapan dükkanların lisansları askıya alınabilir veya tamamen iptal edilebilir.

Çevre Düzenleme Meclis Üyesi Peray Ahmet, “Kötü niyetli tüccarlar meşru işyerleri için gerçek sorunlara neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda sakinlerinin güvensiz ve yasadışı ürünleri satın almalarına da neden olabiliyorlar. Yasadışı sigaraları takip edip etmediğini ya da gençlerin bıçakları alamayacağından emin olmak için Ticaret Standartları ekibimizin yaptığı iş, ilçemiz için yaşamsal önem taşıyor. “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.