kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$70.210
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türk Bankası’na ceza

Türk Bankası’na ceza
17.08.2012
0
A+
A-

turkishbankİngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA), kara para aklama ile ilgili düzenlemelere uymadığı ve kara para aklanması konusunda “kabul edilemez bir risk” yarattığı için Türk Bankası’nın Londra şubesine 294 bin sterlin ceza kesti.

Türk Bankası UK, Aralık 2007 ile Temmuz 2010 arasında dokuz Türk bankası ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki altı banka için muhabir banka hizmeti sağladı. Muhabir bankacılık, ödeme ve takas gibi ülkeler arası hizmet sağlamayı içeriyor.

FSA’ya göre söz konusu zaman dilimi içerisinde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs, İngiltere’de kara para aklamaya karşı oluşturulan kurallara sahip değildi.

FSA, Temmuz 2010’da Türk Bankası UK’yi, Birleşik Krallık’taki bankaların kara para aklama risklerini nasıl yönettikleri hakkında incelemede bulunmak için ziyaret etti.

İHALELER

Türk Bankası’nın ihlalleri arasında kara para aklamaya karşı yeterli ve riske duyarlı politikalara ve diğer bankalarla ilişkilerinde gerekli prosedürlere sahip olmaması yer alıyor.

Bunlara ek olarak Türk Bankası’nın diğer bankalarla ilişkilerinde gerekli özeni göstermediği ve söz konusu bankalarla olan ilişkilerinde yeterli sayılabilecek derecede belge tutmadığı da tespit edildi.

“EN SERT ÖNLEMLERİALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

FSA’nın icra ve parasal suçlarla ilgili başkan vekili Tracey McDermott, Türk Bankası’nın kara para aklama risklerinin yönetme konusunda firmalarda beklenen standartların çok altına düştüğünü söyledi. “Bu durum, FSA’nın, bankaya bu konular üzerinde kendini geliştirmesi hakkında yaptığı uyarılara rağmen gerçekleşti” diyen McDermott, “Türk Bankası’nın bankalar arası ticareti, onu kara para aklama riski karşısında zayıf bir duruma soktu. Bankanın bu konudaki başarısızlığı, Birleşik Krallık aracılığı ile kara para aklaması yapılabileceği ihtimalini doğurdu. Bankalardan en yüksek standartlara ulaşmalarını beklemeye devam edeceğiz ve bunu başaramayanlara karşı da en sert önlemleri almaya devam edeceğiz”.

YENİDÜZEN, konu ile ilgili yorumlarını almak için Türk Bankası yetkililerine ulaşamadı(Yeniduzen)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.