kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

May’ın Brexit açıklamasına tepkiler

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasına ilişkin yürütülen Brexit müzakereleri 25 Eylül’de devam edecek. Taraflar dördüncü kez masaya oturacak.

May’ın Brexit açıklamasına tepkiler
24.09.2017
0
A+
A-

 

İngiltere‘nin Avrupa Birliği‘nden ayrılmasına ilişkin yürütülen Brexit müzakereleri 25 Eylül‘de devam edecek. Taraflar dördüncü kez masaya oturacak.
Pazarlıkta şu ana kadar gelinen noktayı İngiliz Başbakan Theresa May açıkladı.
Avrupa Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, May’in konuşmasını yapıcı buldu ancak bundan sonra daha net bir tutum izlenmesi gerektiğini belirtti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da aynı görüşte. Macron, üç önemli kördüğümün çözülememesi halinde müzakerelerden sonuç alınamayacağını ifade etti.
Macron, Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ile düzenlediği ortak basın toplantısında, May’in açıklamalarını değerlendirdi.
Macron, “Avrupa Birliği vatandaşlarının statüsünü, İrlanda meselesini ve ayrılma sürecine dair finansal soruları açıklığa kavuşturmalıyız. Eğer bu üç husus netlik kazanmazsa, diğer konularda mesafe kat edemeyiz.” diye konuştu.
May’in açıklamasıyla ilgili bir değerlendirme de Brexit yanlılarının lideri, Avrupa Parlementosu üyesi Nigel Farage’dan geldi.
AB karşıtı UKIP’in eski lideri Farage, “May’ın vizyonuna göre biz AB‘den sadece kağıt üzerinde ayrılacağız. Diğer tüm anlaşmaların bir parçası olarak kalacağız. Yani yapılan, statükonun etiketini değiştirmek olacak. Biz daha rekabetçi, daha küresel ve AB kanunlarından özgür olmak için oy kullandık fakat başbakanda bizi bu yönde bir devlet yapmak için ne istek ne de vizyon var.” dedi.
Ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn’ın tepkisi ise daha ılımlıydı. Corbyn, “Theresa May, İşçi Partisi‘nin Brexit’ten önceki geçiş dönemiyle ilgili önerilerini dikkate almış görünüyor” yorumunu yaptı. Corbyn ayrıca başbakanın Brexit ile ilgili yeni bir şey söylemediğini ifade etti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.