kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
STERLIN
40,5135
BITCOIN
$63.104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“Haringey’deki yeni restoran kapatılsın”

“Haringey’deki yeni restoran kapatılsın”
24.08.2017
0
A+
A-

Foto: Standard

Haringey bölge sakinlerinin yeni açılan Sira Wanadokya adlı restoranın kapatılmasını istemesi tartışma yarattı.

Geçen hafta sonu plan izni onaylanmadan açıldığı iddia edilen Sira Wanadokya, Haringey Green Lanes’te artan restoran sayısına itiraz olarak bölge sakinleri tarafından başlatılan bir kampanya ile kapatılmak isteniyor.

Konuyla ilgili Haringey Belediyesine 50 itiraz dilekçesi yazılmış durumda.

Yeni restoranın kapatılmasını isteyenlerden biriyse 33 yıldır Haringey’de yaşayan Micheal Anderson.

“15 yıl önce bölgede restoranlar açıldığında bunu memnuniyetle karşılamıştım çünkü bölge adeta terkedilmişti.” diyen Anderson, “Fakat şimdi herkesin aynı fikri var gibi görünüyor; diğer ticari firmalar kapanmakla karşı karşıya.”

Belediyenin hazırladığı rapora göre 142 ticarethaneni çeyreğini barlar, restoranlar ve paket servisi veren işletmeler oluşturuyor.

Sira Wanadokya sahipleri, üç ayrı dükkanın birleşimi ile yapılan ve 465 metrekarelik alana yayılan restoran için sabah 07.00’den gece saat 02.00’e kadar hizmet verme ruhsatı talebinde bulunmuş fakat bu talep belediye tarafından ret edilmişti.

Harringay Online internet sitesinin kurucusu Hugh Flouch ise “Yerel restoranları kullanıyorum ve canlı bir restoran ekonomisine sahip olmak harika, ancak hepsinin orada olmasını istemiyorum.” diyerek yeni restoranın açılmasına karşı olduğunu ifade etti.

İsmini vermek istemeyen bir itirazcı ise “Green Lanes’in bu uzantısında daha büyük lokantalara hiç ihtiyacımız yok. Retrospektif planlama iznini vermek, yerel planlama yasasının basitçe ihmal edilerek yok edilmesinden kaçınıldığı gözler önüne seriyor.” dedi.

Bazı bölge sakinlerinin itirazlarına rağmen yeni restoranın açılmasını destekleyenler de var.

Yeni restoranı destekleyen Harringay Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Mehmet, “Chinatown ve Southall ile benzemek bizi mutlu eder. Green Lanes, Türkçeyle eş değerdir.”

Haringey Meclis Üyesi Ali Özbek ise “Heyecan verici restoranlar sadece ekonomik gelişme sağlamamış, komşu ticarethanelerin fayda sağlamasına da yardımcı olmuştur.” dedi.

Haringey Belediyesinden de konu hakkında bir açıkla geldi. Belediyeden yapılan açıklama ise şöyle: “Restoranın izin almadan ticarete başladığının farkındayız ve konuyu araştırma yapan uygulama ekibimize yönlendirmiş bulunuyoruz.”

Sira’nın sahibi olduğu söylenen Dilek Karakaş ise yaşananlar karşısında yorum yapmak istemedi.

 

Kaynak: Standard

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.