kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
STERLIN
40,5524
BITCOIN
$63.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Ford eski arabaları için 2 bin pound veriyor

Ford eski arabaları için 2 bin pound veriyor
22.08.2017
0
A+
A-

Son zamanlarda birçok otomotive markasının müşterilerine uyguladığı eski arabaları belli bir miktar para karşılığı geri alma teşvikine son katılan marka Ford oldu.

Ford’un yönetim yetkilileri bu hafta yaptıkları bir açıklamada yedi yaşından eski arabalarını geri veren müşterilerine 2 bin pound vereceğini açıkladı. Üstelik BMW ve Mercedes’in aksine, dizel arabalara ek olarak petrol ile çalışan arabaları da Ford kabul edeceğini belirtti. Birçok müşteri, yapılan hareketin doğru olduğunu ve hükümetin bu konuda daha titizlikle çalışması gerektiğinin altını çizdi.

“HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ATILMASI GEREKEN BİR ADIM”

BBC’ye konuşan Ford UK direktörü Andy Barratt, yaptığı açıklamada söz konusu girişimin hava kirliliğini önlemek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti.

“Hava kirliliği artık gündemimizin çok büyük bir parçası ve trafikte gördüğümüz eski araçlar bu durumun büyük sorumluları – genç arabalarda bulunan yeni teknolojiler hava kirliliğine yol açan etmenleri en aza indirgemekte başarılı ancak bu eski araçlarda görülemiyor”

Ford aynı zamanda, arabanın durumuna, şekline ve klasmanına göre (kamyon, minibüs vs.) müşterilerin alabileceği miktarların 4 bin ile 7 bin pound arası değişebileceğini de belirtti.

“DAHA TEMİZ ELEKTRİK”

Car Dealer dergisinin editörü James Baggott, yaptığı açıklamada Ford’un aldığı kararın çok yerinde olduğunu ve bu girişimle hava kirliliğine yol açan trafik unsurlarının önemli derecede azalabileceğini belirtti.

Baggott, açıklamasında aynı zamanda yeni nesil arabaların oldukça temiz dizele sahip olduğunu belirtti.

Birçok STK ve dernek yetkisi, yaptıkları açıklamalarda hükümetin ve otomotiv endüstrisinin sonunda hava kirliliğine dair sonuç verici kararlar almaya başladığı ve “uyandıkları” için mutlu olduklarını belirtirken, toplu görüş bunun daha bir başlangıç olduğunu ve hem hükümetin hem de endüstrilerin paralel olarak daha da sonuç verici girişimler için çalışmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.