kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Debenhams Türkiye’deki mağazalarını kapatıyor

İngiliz departman mağaza zinciri Debenhams DEB.L, Türkiye’deki iki mağazasını kapatmaya hazırlanıyor.

Debenhams Türkiye’deki mağazalarını kapatıyor
27.07.2017
0
A+
A-

 

Operasyonlarını daha kârlı hale getirmek amacıyla Nisan ayında yeni bir strateji açıklayan ve ana pazarları dışında kalan bazı ülkelerden çıkabileceğini duyuran İngiliz departman mağaza zinciri Debenhams DEB.L, Türkiye‘deki iki mağazasını kapatmaya hazırlanıyor.

YIL SONUNA KADAR KAPANACAK

Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağın verdiği bilgiye göre, mağaza kapanışlarının yıl sonundan önce gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Debenhams Türkiye‘de Cevahir Alışveriş Merkezi ve Mall of İstanbul‘daki iki mağazası ile faaliyet gösteriyor.

Debenhams’ın Türkiye‘deki mağazacılık operasyonunu Kuveyt merkezli Alshaya Grubu’nun Türkiye yatırımı olan Shaya yürütüyor.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynak, “Debenhams iki mağazasını kapatma kararı aldı. Altı ay içinde mağazalar kapanacak” dedi.

Bir diğer kaynak ise, kapanma işleminin Kasım itibarıyla tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

ŞİRKETTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Debenhams’ın İngiltere‘deki merkezinden konuya ilişkin Reuters‘a yapılan açıklamada, “Debenhams Nisan ayında açıklanan stratejisi kapsamında, başarılı uluslararası işbirliklerimizi büyütmeyi ve düşük performans gösteren pazarlardaki varlığımızı rasyonalize etmeyi planlamaktadır. Tek tek pazarlarımızın durumu hakkında açıklama yapılmamıştır. Buna Alshaya’nın iştiraki olan Shaya tarafından yürütülmekte olan Türkiye‘deki franchise operasyonumuz da dahildir” denildi.

Shaya yetkilileri ise Reuters‘ın konuya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

KARI ARTTIRMAYA YÖNELİK STRATEJİLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

İngiltere‘nin en büyük ikinci departman mağaza zinciri Debenhams, Nisan ayında bazı mağazalarını kapatma, kalan mağazaları yenileme ve online satışları geliştirmek suretiyle kârı artırmayı öngören yeni bir strateji açıklamıştı.

Debenhams CEO’su Sergio Bucher yeni stratejinin açıklandığı toplantıda, şirketin ana pazarları dışında kalan bazı ülkelerden çıkabileceğini söylemişti.

Şirket, İngiltere‘deki mağazalarından azami 10 tanesinin kapatılmasının değerlendirdiğini, ayrıca bir bölge dağıtım merkezi ile 10 bölge deposunun kapatılması için de değerlendirme yürüttüğünü açıklamıştı. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.