kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Limonata sattığı için ceza kesilen kıza iş teklifleri yağdı

İngiltere’de düzenlenen Lovebox Festivali’ni dışında limonata satan sevimli kıza belediye tarafından 150 pound ceza kesilmesi üzerine bu olaya sosyal medya ve basın tarafından geniş yer verildi.

Limonata sattığı için ceza kesilen kıza iş teklifleri yağdı
25.07.2017
0
A+
A-

 

İngiltere’de düzenlenen Lovebox Festivali’ni dışında limonata satan sevimli kıza belediye tarafından 150 pound ceza kesilmesi üzerine bu olaya sosyal medya ve basın tarafından geniş yer verildi. Sosyal medyadan bir çok eleştirel yorum gelmesi üzerine geri adım atan belediye cezayı geri çekmek zorunda kaldı.

İşletme profesörü Andre Spicer kızının bu isteğini kırmayarak Lovebox Festivali’nin düzenlendiği bölgenin dışında limonata satmasına izin vermiş, fakat belediye yetkilileri 5 yaşındaki kızın gerekli izinleri olmadığı için satmasına izin vermemişti.

Konu ile ilgili Andre Spicer zabıtanın neden ceza kestiklerine ve kızının hissettiklerine dair uzun bir yazı paylaşmıştı. Bu yazı da özetle:

“Kızım bana sarıldı ve “Baba, Baba ben çok kötü bir şey yaptım.” diye ağlamaya başladı. Bunun üzerine eşyalarımızı topladık ve eve döndük.” dedi.

Olayın bu kadar medyaya yayılmasının ardından Tower Hamlets Belediyesi özür dileyerek cezayı iptal ettiğini açıkladı. Belediye konu ile ilgili bir açıklama yaparak şunları paylaştı:

“Kanunları uygulayanların sağduyuyla hareket etmesini isteriz. Bu sefer maalesef bunun böyle olmadığını üzülürek görüyoruz.”

Teselli için teklif yağıyor

Üzülen minik kıza, bir çok festivalden teklif gelmeye başladı. Bu tekliflerden biri minik kızı teselli etmek için Southwark’taki Borough Markette stant açmaları için haber verdi. Spicer, Twitter hesabından “Dünyanın dört bir yanından nazik insanların destek mesajları bizi çok mutlu etti” mesajını paylaştı.

Ayırca Spicer “Onlarca festival, pazar ve işyeri bize limonata standı açmamızı teklif etti. Umarım bu teklifleri limonata standı açmak isteyen diğer kişilere de yollarlar.” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.