kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5649
EURO
34,7693
STERLIN
40,6214
BITCOIN
$63.591
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hemşireler ‘otopark cezası’ yüzünden evlerini kaybedebilir

Wales Üniversitesi Hastanesi’nde ki personel, ödenmemiş otopark biletleri için yaptıkları hukuk mücadelesini kaybetti.

Hemşireler ‘otopark cezası’ yüzünden evlerini kaybedebilir
19.07.2017
0
A+
A-

 

Wales Üniversitesi Hastanesi’nde ki personel, ödenmemiş otopark biletleri için yaptıkları hukuk mücadelesini kaybetti.

Hemşireler mahkeme kararına göre kişi başı 150.000 pound’a varan birikmiş borçlarını ödemezlerse evlerini kaybedebilecekler. Şu ana kadar yaklaşık ödenmeyen 100.000 biletin birikmiş borçları ve faizi ile birlikte 12.8 milyon pound civarında bir borcun otopark firması olan Indigo’ya ödenmesi gerekmekte.

Mahkeme kararına göre ödenmeyen her bilet için 128 pound, mahkeme harçları içinse 26.000 pound ödenmesi gerekiyor. Böylece hastane personeli olan bir hemşire için yaklaşık 150.000 pound civarında bir para cezası ödenmesi söz konusu olmakta.

 

 

Konu hakkında eylem yapan kampanya sorumlusu Sue Prior, kararın doktorlar ve hemşireler için “yıkıcı” bir karar olduğunu savundu. Ancak otopark firması Indigo’nun sözcüsü ise kararın doğru olduğunu ve uygulanacağını söyledi.

NHS hemşireleri ve doktorları, Galler’in en büyük hastanesinde park etmek için 12,8 milyon £ ceza ödemeye karar verdikten sonra evlerini kaybetme riski yaşıyorlar. Galler Üniversitesi Hastanesi personeli, ödenmemiş biletlerle ilgili olan hukuk mücadelesini kaybetti ve şu anda otoparkın özel operatörü tarafından büyük tutardaki faturaların ödenmesini bekliyor.

35 yaşındaki Robert O’Brien, bu yılın başlarında yüklenici Indigo’dan 800 dolara yakın para cezası ile hastanede ki işini bıraktı ve şu anda bir satış görevlisi olarak çalışıyor ve şunları söyledi:

“Otopark cezalarıyla vurulma stresinden dolayı NHS ile görevimi bıraktım. İşimi çok seviyordum ancak artan otopark cezalarından dolayı artık dayanamadım.”

Yargı sonucundan sonra konuşan sağlık hizmeti görevlisi Sophie Round şunları söyledi:

“Gerçekten istediğimiz sonuç değil ve kazandığımız paralar ödeyeceğimiz cezalara yetmiyor’ dedi.

Kampanya sorumlusu Sue Prior, sağlık kurulunu eleştirerek şunları söyledi:

“Bu karar, ülke genelindeki doktorlar ve hemşireler için yıkıcı. Bunu yapmak için özel park şirketlerine izin verdiler. Hiçbir yerde sağduyu yok.  Şu an arkamıza yaslanıp ne yapacağımızı değerlendirmeliyiz.

Adını paylaşmak istemeyen bir dermatoloji uzmanı ise:

“Halka açık otoparkları rutin olarak kullanmak zorunda kalıyoruz, çünkü yeterli sayıda personel alanı mevcut değil. Hastaneler saat gibi çalışıyor ve eğer bir personel park alanının boşalmasını beklersek, işe geç kalacağız ve insanlar sağlıklarından olabilirler.”

Kaynak: DailyMail

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.