kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4976
EURO
34,7684
STERLIN
40,6430
BITCOIN
$63.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Filistin Fuarı Londra’da başladı

Filistin kültürünü, sanatını ve tarihini tanıtmayı amaçlayan ve iki gün sürecek Filistin Fuarı, İsrail lobisinin engelleme girişimlerine rağmen dün Londra’da başladı.

Filistin Fuarı Londra’da başladı
09.07.2017
0
A+
A-

Filistin kültürünü, sanatını ve tarihini tanıtmayı amaçlayan ve iki gün sürecek Filistin Fuarı, İsrail lobisinin engelleme girişimlerine rağmen dün Londra‘da başladı.

Westminster’daki Queen Elizabeth 2 Centre’da, İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu El-Aksa Dostları’nın düzenlediği Filistin Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Aralarında Tarık Ramazan, John Pilger, Peter Oborne gibi tanınmış yazar ve düşünce adamlarının yer aldığı konuşmacıların konferanslarına da ev sahipliği yapan fuar, İsrail lobisinin İngiliz hükümeti nezdinde yaptığı lobiye karşın gerçekleşiyor.

İNGİLİZ BAKANLAR ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

El-Aksa Dostları Başkanı İsmail Patel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail lobisinin baskısı sonucunda bazı İngiliz bakanların fuarı engelleme girişiminde bulunduğunu bildirdi.

El-Aksa Dostları’nın kuruluşunun 20. yılında binlerce kişiyi İngiltere‘nin her yanından Londra‘daki bir fuara çekecek gücü yakaladığını anlatan Patel, “Gücümüz, bizi aşırı İsrail yanlılarının saldırılarının da hedefi yapıyor. Hükümet nezdinde bize karşı lobi yaptılar, bazı bakanlar fuarı durdurmaya çalıştı.” dedi.

İsrail lobisinin İngiltere başbakanlığı nezdinde de girişimde bulunduğunu belirten Patel, “Theresa May’den bizi durdurmasını istediler. Biz saydam bir örgütüz. Uluslararası hukuka saygı gösterilmesini, işgalin sona ermesini istiyoruz. Bu, Filistinlilerin hakkı. Biz de bu talebimizi yüksek sesle dile getirebilmeliyiz.” diye konuştu.

FUARIN AMACI

Fuarın hazırlıklarının 6 ay sürdüğünü ve Londra‘daki en büyük ve prestijli etkinliklerden biri olduğunu anlatan Patel, şunları söyledi:

Filistin kültürünü, sanatını, mirasını ve tarihini deneyimletmeyi amaçlıyoruz. Böylece, İngiliz halkının Filistin‘i olumlu şekilde tanımasını hedefliyoruz. Umudumuz, bu yolla Filistin halkının içinde bulunduğu kötü durumu daha iyi anlamaları.”

Fuar için yüzlerce gönüllünün çalıştığını belirten Patel, fuar kapsamında konferanslardan seminerlere, Filistin yemeklerinden sanatına ve tarihine kadar çok yönlü bir tanıtımın gerçekleştirildiğini aktardı.

Patel fuarda interaktif bir bölümün de yer aldığını ifade ederek, burada ziyaretçilere Filistinlilerin kontrol noktalarında yaşadıklarından, kamplarda Birleşmiş Milletler çadırlarındaki hayata kadar çeşitli deneyimler sunduklarını kaydetti.

Filistin Fuarı bugün sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.