kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3025
EURO
35,1258
STERLIN
40,8263
BITCOIN
$69.490
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
12°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Tony Blair halka doğruyu söylemedi

İngiltere’de, eski başbakan Tony Blair’in ve hükümetinin 2003 Irak Savaşı döneminde aldığı kararları inceleyen en kapsamlı raporun yazarı Sir John Chilcot, BBC’ye konuştu.

Tony Blair halka doğruyu söylemedi
07.07.2017
0
A+
A-

Sir John Chilcot

İngiltere’de, eski başbakan Tony Blair’in ve hükümetinin 2003 Irak Savaşı döneminde aldığı kararları inceleyen en kapsamlı raporun yazarı Sir John Chilcot, BBC’ye konuştu. Chilcot, Blair için “Ülkeyi Irak Savaşı’na dahil etme kararı ile ilgili olarak halka doğruyu söylemedi” dedi.

Raporun yayınlandığı geçen yıldan bu yana ilk kez konuşan Chilcot, Tony Blair’in soruşturma için sunduğu kanıtların ‘gerçeklerden çok, gerçek olduğuna inanılanlara’ dayandırıldığını söyledi.

Chilcot raporda, Blair’i sert bir dille eleştirmiş ve dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin’in oluşturduğu tehdidin ‘abartıldığı’, ‘askeri harekâtın son seçenek olmadığı’ sonucuna varmıştı.

BBC röportajında Chilcot’a, eski başbakanın ülkeye ve soruşturmayı yürütenlere dürüst davranıp davranmadığı soruldu.

Chilcot’un yanıtı, “Ülkeyi savaşa sürükleyen her başbakanın doğruyu söylemeli ve ülkeyi de mümkün olduğunca kendisiyle beraber ileriye taşımalıdır. Irak örneğinde durumun bu olduğuna inanmıyorum” oldu.

Chilcot, Tony Blair’in her zaman davasını güçlü şekilde savunan ikna edici bir siyasetçi olduğunu belirtti.

BLAIR: GERÇEKLERDEN SAPMADIM

Sir John Chilcot’un sözlerinin ardından Tony Blair’in sözcüsünden de açıklama geldi.

Sözcü, “Röportajın tamamı Sir John’un açıkça ‘Blair’in gerçeklerden sapmadığını’ söylediğini gösteriyor” dedi ve Irak’ın işgali öncesi İstihbarat Komitesi Başkanı’na Saddam Hüseyin’in kitle imha silahları bulundurduğuna dair şüphesi olup olmadığını sorduğunu ve ‘şüphe olmadığı’ cevabı aldığını söyledi. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.