kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
STERLIN
40,9432
BITCOIN
$70.780
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Mobil dolaşım ücretleri kaldırılıyor

AB çapında cep yakan mobil dolaşım ücretleri bu hafta nihayet sona eriyor.

Mobil dolaşım ücretleri kaldırılıyor
14.06.2017
0
A+
A-

AB çapında cep yakan mobil dolaşım ücretleri bu hafta nihayet sona eriyor.

Masraflar 15 Haziran’dan itibaren kaldırılacak ve bu sayede İngiltere’deki cep telefonu kullanıcıları kendi tariflerine dahil olan çağrı, mesaj ve internet kullanımlarını ekstra ücret ödemeden AB ülkelerinde kullanabilecek.

Bununla birlikte, cep telefonu şirketleri müşterilerinin bulundukları tarifeyi kontrol etmelerini, tatilleri sona erdiğinde eve geldiklerinde tatsız fatura şoku yaşamamaları konusunda uyardı.

Roam Like Home yasası olarak bilinen yeni AB yönetmelikleri uyarınca müşterilerinin kendi ülkelerindeki haklara sahip olması gerekiyor.

Her gün binlerce insan bu vergi yüzünden uluslararası seyahatlerinden sonra kabarık cep telefonu mağduriyetinden şikayetçiydi. Bu ücretin iptali ile müşterilerin eve döndüklerinde “fatura şoku” yaşamasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Geçerli ülkeler ve dolaşım yapılacak ülkeyi mobil operatörünüze dahil etme işleminin firmalara göre değişiklik gösterebileceğinin bilinmesi önemlidir.

Gezginlerin hala, Avrupa Birliği’nin ve Avrupa Ekonomik Alanın (EEA) bir parçası olmayan İsviçre ve Andorra gibi ülkelerde telefonlarını kullanmamalıdır.

Tüketiciler ayrıca Türkiye ziyaretlerinde operatörlerinin bu ülkede mobil dolaşım ücreti almadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bazı operatörler, bazı bölgelerde ücret talep edebilmektedir.

Bazı operatör firmaları AB dışındaki ülkelerde de bu ücreti uygulamamaktadır. Örneğin Avustralya ve ABD gibi ülkelerde de ekstra ücret ödenmeyen operatörler bulunduğu ile ilgili bilgi alındı.

ÜCRETSİZ DOLAŞIM BREXIT SONRASI DEVAM EDECEK Mİ?

Bu konu hala belirsizliğini korumakta. Bu konuda operatörlerde henüz bir açıklama yapmanın erken olacağını söylüyor.

Ancak en az iki yıl operatörler bu ücretleri kullanıcılardan almayacakları düşünüyor. Konu hakkında bir gelişme olduğunda sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

1

Kaynak : ITV

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.