kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$70.210
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yaÄŸmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yaÄŸmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta ÅŸiddetli yaÄŸmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yaÄŸmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Brexit’ten sonra EU hemÅŸire baÅŸvuruları %96 azaldı

Ä°ngiltere’de Brexit oylamalarının baÅŸladığı günden bu yana yapılan araÅŸtırmalarda baÅŸvuruların %96 oranında azaldığı görüldü.

Brexit’ten sonra EU hemÅŸire baÅŸvuruları %96 azaldı
12.06.2017
0
A+
A-

 

Ä°ngiltere’de Brexit oylamalarının baÅŸladığı günden bu yana yapılan araÅŸtırmalarda baÅŸvuruların %96 oranında azaldığı görüldü. Özellikle Avrupa’dan gelen hemÅŸirelerin yoÄŸun bir ÅŸekilde çalıştığı Ä°ngiltere’de bu azalmanın ciddi sorunlara neden olabileceÄŸi öngörülüyor. Rakamlara göre, AB referandumundan bu yana Ä°ngiltere’de çalışmakta olan hemÅŸirelerin sayısında da belirgin bir düşüş görüldü. GeçtiÄŸimiz Temmuz ayında AB ‘den gelen 1.304 hemÅŸire, HemÅŸirelik ve Ebelik Konseyi kayıtlarına katıldı ve bu sayı, bu yıl nisan ayına kıyasla % 96 oranında düştü.

Konuyla ilgili NMC (Nursing & Midwifery Council) analizlerin kesin olamayacağını ancak yine de “uyarı çaÄŸrısı” yapmaları gerektiÄŸini söyledi. Ayrıca azalmanın nedenlerinden birinin AB hemÅŸireleri için Ä°ngilizce dil testinin baÅŸlatılmasının da önemli bir rol oynadığını söyledi. Bu rakamların Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası uyarınca elde edilen rakamlar olduÄŸu , kayıt yaptırmak için baÅŸvuran sayıları kapsamadığını, bu nedenle söz konusu rakamlardaki kiÅŸilerin NHS tarafından istihdam edildiÄŸi anlamına gelmeyeceÄŸini ifade etti.

NHS (National Health Service) zaten hemÅŸire boÅŸluklarıyla uÄŸraşıyor ve bu tedarik hattı olmazsa sıkıntılar daha da kötüleÅŸebilir. Mayıs ayında, Royal College of Nursing’in araÅŸtırması Ä°ngiltere’de dokuz görevden birinin ÅŸu an boÅŸ olduÄŸu bilgisine ulaÅŸtı ve NHS ‘nin ihtiyaç duyduÄŸu 40.000 hemÅŸiresinin eksik olduÄŸu anlamına geldiÄŸini söyledi.

 


SaÄŸlık Vakfı’ndaki araÅŸtırma ve ekonomi direktörü Anita Charlesworth, Brexit oylamasından bu yana düşüşün “daha belirgin” olamayacağını söyledi ve ÅŸunları ekledi :

“AB hemÅŸireleri olmadan NHS ve diÄŸer iÅŸverenler, güvenli hasta bakımı için ihtiyaç duydukları personeli bulmaları daha da zor olacak. Analiz ve anket sonuçlarının politikacılar ve saÄŸlık hizmeti liderleri için bir uyarı çaÄŸrısı olması gerekir.”

Gölge Sağlık Bakanı Jonathan Ashworth ise konu hakkında şunları söyledi:

“Theresa May’ın zayıf ve istikrarsız hükümeti, NHS hizmetlerini düşük bir seviyeye getirdi ve bunun bedelini hastalar ödeyecek. SaÄŸlık hizmetimiz her zaman yurtdışından gelen hizmetlilerin katkısına dayanıyordu, ÅŸimdi EU vatandaşı bu personeller hükümetin ihmalkar Brexit görüşmelerden dolayı panik olmuÅŸ ve boÅŸlukta kalmıştır.”

Genel olarak, kayıtlarda 650.000 hemÅŸire var. Bunların sadece 36.000 ‘i AB’de eÄŸitim görmüş, bu sayı toplamın % 5.5 oranını oluÅŸturuyor. DiÄŸer 67.000 AB dışında kalan ülkelerden geliyor.

 

Kaynak : BBC

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.