kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
STERLIN
40,9873
BITCOIN
$70.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Prens Harry, annesinin ölümü sonrası psikolojik yardım almış

İngiltere Prensi Harry, annesi Prenses Diana’nın ölümüyle 20 yıl sonra psikolojik danışmanlık alarak yüzleştiğini açıkladı.

Prens Harry, annesinin ölümü sonrası psikolojik yardım almış
18.04.2017
0
A+
A-

 İngiltere Prensi Harry, annesi Prenses Diana‘nın ölümüyle 20 yıl sonra psikolojik danışmanlık alarak yüzleştiğini açıkladı.

Prens Harry, Daily Telegraph gazetesine verdiği özel röportajda psikolojik danışmanlık aldığını söyleyerek annesi Prenses Diana‘nın ölümünü 20 yıl boyunca düşünmemeye çalıştığını, 20’li yaşlarının sonlarına doğru 2 yıllık bir “tamamen kaos” olarak tanımladığı dönemden sonra acısıyla yüzleşebildiğini ifade etti.

“ŞU AN İYİYİM. BOKS SPORU BENİ KURTARDI”

32 yaşındaki Prens Harry,  gazeteye şuanda iyi olduğu açıklaması yaparken “öfkeyi atmanın iyi bir yöntemi”diye tanımladığı boks sporu sayesinde kendisini içinde bulunduğu durumdan kurtardığını açıkladı.Prens Harry’nin geçmişiyle ilgili konuşmayı, akıl sağlığı meselelerindeki damgalanmayı kırmak istemesi nedeniyle yaptığını açıkladı.

Prens Harry, Daily Telegraph gazetesinden Bryony Gordon’a verdiği özel röportajda: “Annemi 12 yaşında kaybetmem ve duygularımı geçen 20 yıl boyunca dış dünyaya kapatmam, hem kişisel yaşamımı hem de iş yaşamımı ciddi bir şekilde etkiledi. Her tür yalan, yanlış yorumlar, yas ve  dört bir yandan üzerinize gelen herşey yüzünden tamamen kendimi kaybetmeye pek çok kez çok yakındım” şeklinde konuştu.

Prens Harry annesinin ölümüyle kafasını kuma gömerek ve annesinin ölümünü düşünmeyerek başetmeye çalıştığını vurgularken 20’li yaşlarda  ‘hayat çok güzel’ şeklinde düşünerek bu durumla yüzleşmekten kaçtığını ifade etti.

İŞİMİ VE ÖZEL HAYATIMI DAHA ÇOK CİDDİYE ALIYORUM

Prens Harry, birkaç sohbetten sonra birden hiçbir zaman yüzleşmediği bütün acıların yüzeye çıkmaya başladığını vurgulayarak,”Bu aşamada  baş etmem gereken  çok şey olduğunun farkına vardım. Ağabeyim William ‘Gerçekten bununla yüzleşmek zorundasın. Hiçbir şey seni etkilememiş gibi davranamak normal değil’ sözlerinden sonra harekete geçmeye karar verdim” şeklinde konuştu.

Harry son iki buçuk yılda geçirdiği bu süreçten sonra, işini ve özel hayatını  daha fazla ciddiye alabildiğini enerjisini başkaları için fark yaratacağını düşündüğü şeylere akıtabildiğini söyledi.

Prenses Diana 1997 yılında Paris‘teki yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Prens Harry, kardeşi Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile beraber uluslararası başarılı bir akıl sağlığı kampanyasını yürütüyor. (DHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.