kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Yashika’nın sınırdışı işlemi durduruldu

Bugün ülkesine geri gönderilmek için havaalanına götürülen Yashika’nın, British Airways firmasının reddetmesi üzerine uçağa alınmayarak kampa geri götürüldüğü bildirildi.

Yashika’nın sınırdışı işlemi durduruldu
25.03.2014
0
A+
A-

yashika web 6

Home Office’in sınırdışı etmek istediği kolej öğrencisi Yashika Bageerathi’nin bu sabah ülkesine geri gönderilmek üzere havaalanına götürüldüğü, ancak daha sonra alınan bir kararla tutulduğu kapma geri götürüldüğü bildirildi.

Enfield’de bulunan Oasis Academy’de öğrenim gören ve öğretmenleri ile arkadaşlarının sınırdışı edilme kararını protesto etmek için büyük bir kampanya yürüttükleri Yashika’nın sınırdışı edilme kararı durduruldu. Bugün Gatwick Havaalanı’na götürülen Yashika’nın, gelen bir telefonla kampa geri götürüldüğü kaydedildi.  Konuyla ilgili olarak devreye giren  ve İçişleri Bakanı’na bir mektup gönderen Southgate milletvekili David Burrowes, British Airways’in genç kızı uçağa almayı reddettiğini öne sürdü. Bakanlığın bütün alternatifleri gözden geçirdiğini söyleyen Burrowes, “ Yashika’nın iltica başvurusunun ailesinden ayrı ele alınarak reddedilmesi ve öğrenimi yarıda kesilerek sınırdışı edilmek istenmesi haksızlık. Bugün sınırdışı edilme işleminin iptal edilmesi memnuniyet verici” dedi.

2011 yılında annesi ve kardeşleri ile birlikte Afrika ülkesi olan Mauritius’dan göç eden Yashika’nın yetişkin olarak değerlendirildiği için iltica dosyası ailesinden ayrı olarak ele alınıyor. Yarl’s Wood mülteci kampında tutulan genç kızın okuduğu Oasis Academy’nin sağladığı hukukçular aracılığı ile Yüksek Mahkeme’ye yaptığı itiraz da dün reddedilmişti.   Genç kız ve ailesi ülkelerine gönderilmeleri halinde yerel çeteler tarafından  öldürüleceklerini söyleyerek Mauritius’a dönmek istemiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.