kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Joe Biden’ın sağ koluna hırsızlık suçlaması

Joe Biden’ın sağ koluna hırsızlık suçlaması
04.12.2022
0
A+
A-

ABD Yönetimi’nin non-binary yani ikili cinsiyete sahip yetkililerinden Sam Brinton’la ilgili şoke eden iddia ülkede tartışma yarattı.

ABD Enerji Bakanlığı’nın Nükleer Enerji Ofisi’nde Kullanılmış Yakıt ve Atık Yönetimi Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Brinton, hem kadın hem de erkek cinsiyetini kapsayan tarzıyla dikkat çekiyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın “cinsiyetsiz nükleer gurusu” olarak tanınan Brinton, ABD’de LGBT hareketine ilham olan bir isim olarak da öne çıkıyor.

Kadın ve erkek kıyafetleri ve aksesuarlarını kombinlediği ilginç tarzıyla tanınan Sam Brinton’la ilgili suçlama ülkede gündem oldu. ABD’li yetkilinin eylülde bir LGBTQ konferansına giderken başka birine ait bir valizi çaldığı iddia ediliyor.

Minneapolis’deki St. Paul Havalimanı’nda 16 Eylül’de, içinde 2325 dolarlık eşyanın bulunduğu lüks çantayı çalmakla suçlanan Brinton’ın valizle otele girdiği görüntüler de yayınlandı.

Brinton’ın içindeki kıyafetleri boşaltıp valizi kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

İhbar üzerine polise ifade veren Brinton, ise hırsızlık suçlamasını reddederek valizi yorgunluktan yanlışlıkla aldığını söyledi.

Ancak Brinton’ın “yanlışlıkla aldığını” söylediği valizi olayın ardından bir ay boyunca kullanmaya devam etmesi dikkat çekti. Nükleer yetkili, olaydan birkaç gün sonra valizle Washington’a döndü. Ayrıca ABD’li yetkilinin uçuşta kayıtlı bir valizi olmadığı ve 300 dolar değerindeki çantayı bilerek aldığı söyleniyor. Çantanın asıl sahibi olan kadının da çantayı iade etmesi için Brinton’a talepte bulunduğu ama valizi alamadığı belirtiliyor.

Olay nedeniyle görevden geçici olarak uzaklaştırılan Brinton, hırsızlık suçlamasıyla 19 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

Skandal, Biden yönetimine muhalif isimlerin de tepkisini çekti. Cumhuriyetçi Kongre üyesi Lauren Boebert, Brinton’ın kadın kıyafetiyle bir fotoğrafını paylaşarak “Biden’ın işe aldığı bu adam bir hırsız” ifadelerini kullandı.

Bazı Cumhuriyetçiler de “deli” olarak niteledikleri Brinton’ın ABD’nin nükleer sırlarını bildiğini öne sürdü.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.