kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
STERLIN
40,9795
BITCOIN
$71.297
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kapalı kapılar arkasında Rusya-ABD görüştü

Kapalı kapılar arkasında Rusya-ABD görüştü
07.11.2022
0
A+
A-

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Wall Street Journal, Rusya ile ABD’nin kapalı kapılar arkasında gizli bir görüşme yaptığı iddiasını ortaya attı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat’tan beri devam ederken dikkat çekici bir iddia ABD medyasından geldi… ABD’nin çok okunan saygın gazetelerinden Wall Street Journal, ABD ile Rusya arasında üst düzey görüşmelerin gerçekleştiğini duyurdu.

Gazete, “Kıdemli Beyaz Saray yetkilisi, Putin’in üst düzey  yardımcılarıyla yapılan görüşmeye katıldı” başlığıyla duyurduğu gelişmede Jake Sullivan’ın Rus mevkidaşlarıyla görüştüğünü aktardı. Gazete, gerilimin tırmanması ve nükleer silah tehdidinin de gündeme geldiğini yazdı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’ın Putin’in dış siyaset danışmanı Yuri Ushakov ile görüştüğünü yazan gazete, “Sullivan ayrıca doğrudan Rusya hükümetiyle de iletişime geçti. Nikolai Patruşev ile görüştü” ifadesine yer verdi. Gazete, bu iddiaları ismini açıklamayan kaynaklara dayandırdı.

AMACIMIZ İLETİŞİM KANALLARININ AÇIK TUTULMASI

Yetkililer, “Bu gelişmeler Ukrayna’daki savaşta bir çözüme ulaşmak değil, gerilimin tırmanmasına karşı önlem almak ve iletişim kanallarının açık tutulması” dedi.

Beyaz Saray, Sullivan ile herhangi bir üst düzey Rus yetkilinin görüşmediğini açıklarken bugün İngiliz haber ajansı Reuters da haberin devamını yaptı. Reuters haber ajansı, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’un gazetecilere yaptığı açıklamaları “son dakika” ibaresiyle aktardı. Peskov, Rusya’nın görüşmelere açık olduğunu söylerken, Rusya ile ABD arasında bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir soruya ise yanıt vermedi.

Rusya ile ABD arasındaki ilişkiler ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle birlikte yumuşama belirtisi göstermişti. Biden göreve geldiği ilk dönemde Putin ile görüşmüştü. İki isim Cenevre’de 2021’in Haziran ayında Cenevre’de bir araya gelmişti. Biden ile Putin Aralık 2021’de iki kez ve 2022 Şubat’ında ise bir kez görüşmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.