kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Çinli şirket, domuzlar için gökdelen yaptırdı

Çinli şirket, domuzlar için gökdelen yaptırdı
03.11.2022
0
A+
A-

Çin, domuz çiftçiliği için arazi kullanımını azaltma çabalarının bir parçası olarak, domuzlar için klimalı ve havalandırmalı zeminli seçenekler içeren bir dizi yüksek bina planlıyor.

Merkezi ülkenin Ezhou şehrinde olan Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Farming adlı bir şirket, iki yıl önce başlayan ve 10 milyar TL’ye (4 milyar yuan) mal olan Ezhou projesiyle, domuzlar için özel gökdelen inşa ediyor.

Domuz gribinin ülkedeki domuz sürülerini yok etmesinden bir yıl sonra, 2019’da hükümet, domuz yetiştiriciliği için çok katlı tesislerin kullanımını onayladı. Beijing News’e göre, o zamandan beri çok katlı domuz çiftliklerinin sayısı her yıl yüzde 30 artıyor.

MALİYETİNE DEĞİYOR

Yüksek katlı domuz yetiştirme tesislerinin inşası geleneksel domuz çiftliklerinden daha pahalı ancak yetkililer, domuz fiyatlarının yüksek olduğu bölgelerde maliyete değebileceğini savunuyorlar.Bir tarım holdingi olan New Hope Group’un halkla ilişkiler müdürü Zheng Chengzhi, Southern Weekly’ye, büyük domuz çiftliklerinin çok katlı tesisleri tercih etmesinin ana nedeninin arazi maliyeti olduğunu söyledi. Zheng, yüksek katlı bir domuz ahırının, geleneksel bir çiftliğin beşte biri kadar yer kaplayacağını ekledi.

GÜVENLİK İHLALLERİNE DİKKAT

Ancak, yüksek katlı bir üreme tesisinde herhangi bir biyogüvenlik ihlalinin çok büyük kayıplara yol açabileceği konusunda uyardı. Bu tür çok katlı domuz çiftlikleri, 2021’den sonra Pekin’deki tarım yetkilileri ülkeyi beş bölgeye ayırdığında ve domuz gribine karşı önlem olarak hiçbir domuzun bu bölgelerden geçmemesini şart koştuğunda daha da cazip hale geldi.

Bu yılın başlarında, Guangdong eyaleti, yerel domuz eti talebini karşılamak için 17 katlı bir üreme tesisi de dahil olmak üzere 170’den fazla çok katlı domuz çiftliği inşa etmişti.

26 KATLI İKİNCİ TESİSE GEÇİLDİ

2020’de kurulan Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming, aynı yıl Ezhou’daki bir köyde 26 katlı ilk domuz yetiştirme tesisinin temelini attı. Geçen yıl da 26 katlı ikinci bir tesis inşa etmeye başladı.

Tesisler tam üretime geçtiğinde, üretici yıllık 1,2 milyon domuz verimi elde etmeyi umuyor. Şirket, tesislerin hassas besleme için 30.000 kontrol noktası ile yüksek oranda otomatik hale getirileceğini söyledi.

Ayrıca binaların hava kalitesi, sıcaklık ve nem gibi iç ortam için gerçek zamanlı bir izleme sistemine sahip olduğunu söyleyen şirket, “En iyi maaşları ödeyen ve toplam maliyetleri en düşük, en verimli, en güvenli ve düşük karbonlu domuz çiftliklerinden biri olacak” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.