kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
STERLIN
40,6175
BITCOIN
$64.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Avrupa’nın konuştuğu Türk doktor dünyaca ünlü dergide

Avrupa’nın konuştuğu Türk doktor dünyaca ünlü dergide
21.10.2022
0
A+
A-

Ordulu bir işçi ailesinin kızı göç ettiği Almanya’da büyük başarılara imza atıyor. Yapay kalp cerrahisi konusunda Avrupa’da ilk ve tek kadın doktor olan Dilek Gürsoy, son olarak Forbes dergisine kapak oldu.

Alanındaki sayısız başarısıyla Avrupa’nın konuştuğu ve aradığı isim haline gelen Ordulu Kalp cerrahı Dr. Dilek Görsoy, Amerika’nın ünlü dergisinde yerini aldı.

Tıpta başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettiren ve Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı olan Dr. Dilek Gürsoy, ABD merkezli Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu.

12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yaptığını ve böyle bir dergiye kapak olmanın gururunu yaşadığını söyleyen Gürsoy, ”Dergide, Almanya’da kuracağımız kalp hastanesi hakkında bilgiler verdim. Tam yapay kalp ve tam yapay kalp araştırmaları şu an ne durumda bunları anlattım. Avrupa’daki bu son çalışmalar hakkında bilgi sundum” açıklamasında bulundu.

Kalp yetmezliğinin büyük bir problem olduğu dönemde organ bağışının da azlığına dikkat çeken Gürsoy, ”Dolayısıyla tam yapay kalp araştırmalarına önem verilmeli ve daha çok bütçe ayrılması lazım. Hem insan ve hem de hayvanlar üzerinde çok tecrübeliyim. Tam yapay kalp, özellikle kadınlarda büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Almanya’ya göç eden ve Ordu Aybastılı bir işçi ailesinin kızı olarak dünyaya gelen Dr. Dilek Gürsoy, başarılı ameliyatları ile Avrupa’da aranan sayılı doktorlar arasında yer alıyor.

Yapay kalp cerrahisi konusunda Avrupa’da ilk ve tek kadın doktor olan Dr. Gürsoy’un Almanya dışında Hindistan ve Türkiye’de de önemli kalp ameliyatlarında yer aldığı biliniyor.

2019’da Almanya’nın en saygın ödüllerinden Victress Ödülü’ne ve Alman Tıp Ödülü’ne (German Medical Award) layık görülürken Gürsoy, yılın doktoru da seçilmişti. Gürsoy, şu anda Düsseldorf kentindeki Clinic Bel Etage’in başhekimliğini yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.