kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5496
EURO
34,9189
STERLIN
40,5900
BITCOIN
$64.353
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ünlü milyarder Richard Branson’dan başarılı olmak için 5 tüyo

Ünlü milyarder Richard Branson’dan başarılı olmak için 5 tüyo
13.09.2022
0
A+
A-

İş insanı Richard Branson, hayata karşı motivasyonunun yüksek olmasını sağlayan sırları açıkladı. Branson, özellikle belirlediği beş kuralın başarılı olmasında etkili olduğunu söylüyor.

Son zamanlarda uzay turizminde yaptığı hamlelerle de dikkat çeken Virgin Grup CEO’su Richard Branson, takipçilerinin merak ettiği bir soruya yanıt verdi.

LinkedIn’deki aylık bülteninde milyarder iş insanı Richard Branson, hayranları tarafından gönderilen soruyu yanıtladı: “Uyandığınızda sizi merkezde tutan ve motive eden ne?”

Milyarder iş insanı ise başarılı olmasını da sağlayan ve her gün mutlaka kendine hatırlattığı beş kural olduğunu açıkladı.

Branson’ın benimsediği kurallar arasında babasından da bir alıntı vardı. 2011 yılında 93 yaşında hayatını kaybeden babası Edward Branson’ın her gün “Hayat harika değil mi” diyerek yaşadığını anlattı.

“ZORLUKLARI FIRSAT OLARAK GÖR”

Branson, “Babam hemen hemen her şeyden zevk aldı ve bana herhangi bir durumda olumlu olanı nasıl bulacağımı öğretti. Hayata yaklaşmanın harika bir yolu olduğu gibi, zorlukları fırsat olarak görmeme de yardımcı oldu” diye yazdı.

“BOŞ VER, HADİ YAPALIM”

Branson, hayatında pek çok kez söylediği bir diğer söz olarak da hem özel hem de iş hayatında risk almayı sevdiği için “Boş ver, hadi yapalım” dediğini yazıyor.

İş insanı, bu kelimeleri tekrar tekrar söylemeseydi Virgin Records veya Virgin Atlantic’i asla başlatamayacağını belirtiyor:
“Birisi size harika bir fırsat sunduğunda, ancak bunu yapabileceğinizden emin değilseniz, ‘evet’ deyin ve nasıl yapacağınızı daha sonra öğrenin! Hayat böyle çok daha eğlenceli.”

“ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAP”

Branson, sadece babasından da ilham almamış. Son derece sıra dışı bir hayata sahip olan annesinin bir işe asılmazsa aslında o işin tamamını kaçırabileceğini anlattığını söylüyor. Branson, çocukken annesi tarafından her şeye elinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik edildiğini belirtiyor.

Branson’ın 2019’da ölen annesi Eve, planör dersleri almak için erkek kılığına giriyor, İkinci Dünya Savaşı’nda Kraliyet Kadın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na katılıyor ve savaştan sonra da balerin olarak Almanya’yı geziyor.


“Çok çalışıp her şeyi denediğinizde hayatın ne kadar heyecan verici olduğunu bize gösterdi. Annemin sözlerini sık sık tekrar ediyorum” diye yazdı.

“YENİ ŞEYLER ÖĞREN”

Ayrıca Branson yeni şeyler öğrenmenin önemine de dikkat çekiyor: “Yaptığım hemen hemen her konuşmada, daha öğrenmem gereken ne kadar çok şey olduğunu hatırlatıyorum.”

“KURALLARA UYARAK ÖĞRENEMEZSİN”

Branson’ın son mantrası ise; “Kurallara uyarak yürümeyi öğrenemezsiniz. Yaparak ve düşerek öğrenirsin” oluyor.

Bu tabiri 16 yaşında okulu bıraktığında öğrendiğini ve disleksi nedeniyle kurallara uymakta hiçbir zaman çok iyi olmadığını, ancak hayatta en çok ilk elden deneyimlerden öğrendiğini söylüyor.

Virgin’in başlangıcında, kendisinin ve ekibinin iş dünyasında tam bir çaylak olduklarını ve öğrenen bir grup çocuk olduklarını, ancak başarıya giden yolda kendi yollarını bulduklarını söyledi: “Bu strateji bize iyi hizmet etti, çünkü kısa sürede anladık ki, kurallara uyarak yürümeyi öğrenmezsiniz, yaparak ve düşerek öğrenirsiniz. Aynı şekilde küçük bir çocuk yürümeyi deneyerek, düşerek ve tekrar tekrar deneyerek öğrenir. Artık asi bir genç değilim, ama yine de kurallar kitaplarını çöpe atıyorum.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.