kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5586
EURO
34,8470
STERLIN
40,5594
BITCOIN
$64.728
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Bakan kılık değiştirdi, bir gece evsizlerle kaldı

Bakan kılık değiştirdi, bir gece evsizlerle kaldı
13.07.2022
0
A+
A-

Hollanda Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, kılık ve kimlik değiştirerek bir gecesini evsizlerin kaldığı sosyal yardım merkezinde geçirdi.

Hollanda’da Kamu Sağlığı, Spor ve Sosyal Bakımdan Sorumlu Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, evsizlerin sorunlarını yerinde incelemek ve daha yakından görebilmek için başkent Amsterdam’ın 80 kilometre güneyindeki Den Bosch kentinde bulunan sosyal yardım merkezine gitti. Ziyaretten sadece sosyal yardım merkezi müdürü ile bir güvenlik görevlisi haberdar edildi. Kıyafetlerini değiştirerek tişört ve kot pantolon giyen Bakan Ooijen, gömleğinin, temiz çamaşırlarının ve diş fırçasının bulunduğu çantasıyla gece yarısına doğru sosyal yardım merkezine girdi. Geceyi barınma merkezinde geçiren Ooijen, yaşadığı deneyimi ertesi gün sosyal medya hesabından paylaştı. Ooijen, görevlilerin kendisine kibarca sorular sorduğunu ve özel sınırlarına saygı duyulduğunu ifade etti. İçeri girdiğinde bir süre oturma odasındaki evsizlerle sohbet ettiğini söyleyen Ooijen, evsiz olma nedenlerini, sosyal yardım alıp almadıklarını sorduğunu aktardı. Ardından yatakhaneye geçtiğini belirten Ooijen, yoğun bir ter kokusuyla karşılaştığını, gece horlamalara karşı hazırlıklı olması konusunda da uyarıldığını belirtti. Ooijen, plansız çalışma ziyaretine yönelik, “Hayal edebileceğimden daha dürüstçe ve iyi geçti” ifadesini kullandı.

KİMİ OYUN DEDİ KİMİ TAKDİR ETTİ

Bakan van Ooijen’in sosyal yardım merkezindeki deneyimini anlattığı sosyal medya paylaşımına çok sayıda kişi tarafından yorum yapıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları Ooijen’in tüm deneyiminin ter kokusu ve horlama ile sınırlı olduğunu belirterek söz konusu ziyareti “oyun” olarak nitelendirdi. Ooijen’in evsizlerin sorununu “pijama partisine” indirgediğini iddia eden kullanıcılar, “Evsizler için bundan sonra ne yapacaksınız, aslı mesele o” ifadesini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Bakan Ooijen’in habersiz ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kullanıcılar, Ooijen’in evsizlerle ilgili deneyimini  olumlu karşılayarak gerçeği daha iyi görmesi için bunun önemli olduğunu kaydetti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.