kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
STERLIN
40,6122
BITCOIN
$64.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Suudi Arabistan’da gökkuşağı renkli eşyalar toplatıldı

Suudi Arabistan’da gökkuşağı renkli eşyalar toplatıldı
16.06.2022
0
A+
A-

Suudi Arabistan’da eşcinsellikle mücadele kapsamında gökkuşağı renklerindeki eşyalar toplatıldı. Yetkililerin hedeflediği eşyalar arasında çoğunluğu küçük yaştaki çocuklar için üretilen gökkuşağı renkli kurdeleler, etekler, şapkalar, kalem kutuları ve oyuncaklar bulunuyor.

Suudi Arabistan’ın devlet televizyonu Al-Ekhbariya’da yayımlanan haberde, muhabir gökkuşağı bayraklarını göstererek “Riyad’daki pazarlarda eşcinselliğin bayrakları bulunuyor” şeklinde bilgi aktardı ve bu renklerin çocuklara zehirli mesajlar verdiği” ifade edildi. Toplama kampanyası ile ilgili bilgi veren yetkililer de “Genç kuşağı hedef alan İslam inancına ve kamu ahlakına aykırı olan ve eşcinselliği teşvik eden eşyaları inceliyoruz” diye konuştu.

Haberde Disney’in son Marvel filmi “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığı’nda” Benedict Cumberbatch’in yabancı çocukların gökkuşağı bayrakları salladığı sahnelere ait resimlere de yer verildi.

Bütün adalet sistemini şeriat hukuku üzerine kuran ve kuralları katı bir şekilde uygulayan Suudi Arabistan’da eşcinsellik idamla cezalandırılıyor. Suudi Arabistan Krallığı nisan ayında Amerikan medya ve eğlence şirketi Disney’den son Marvel filmi “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığı’nda”ki LGBTQ atıfları kesmesini talep etmiş, ancak Disney bu talebi reddetmişti. Bunun üzerine film Suudi Arabistan’da gösterime girmemişti.

Disney son animasyon filmi “Işıkyılı”‘ndaki aynı cinsten iki kişinin öpüşme sahnesi de aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu onlarca ülkede yasaklandığını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.