kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
STERLIN
41,1292
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

George Soros: Ukrayna, Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı

George Soros: Ukrayna, Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı
25.05.2022
0
A+
A-

ABD’li ünlü milyarder ve finans spekülatörü George Soros, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katıldı. Ukrayna’daki savaşı “Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı” olarak nitelendiren Soros, ‘medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir.” dedi.

Macar asıllı ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, Davosta’ki Dünya Ekonomik Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Soros, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini, medeniyetin sonunu getirebilecek “üçüncü dünya savaşının başlangıcı” olarak yorumladı.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çinli mevkidaşı Şi Çinping’e sert sözlerde bulunan Soros, otokratik rejimlerin yükselişte olduğu ve küresel ekonominin depresyona sürüklendiği konusunda da uyardı.

Soros, eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i Moskova ve Pekin’e yakın olmakla eleştirdi.

Davos, Switzerland – July 17, 2020: Davos is a ski resort and municipality in the canton of Graubunden in Switzerland. Also well known for prestigious World Economic Forum.

‘MEDENİYETİMİZ SAĞ ÇIKAMAYABİLİR’

Ukrayna savaşına işaret eden Soros, “Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir.” dedi. Soros, “Ukrayna işgali birdenbire ortaya çıkmadı. Dünya giderek birbirine taban tabana zıt iki yönetim sistemi arasındaki bir mücadeleye giriyor: açık toplum ve kapalı toplum.”

Putin’in, saldırının bir hata olduğuna inandığını ve ateşkes görüşmesine hazırlandığını ifade eden Soros, “Ancak ateşkes ulaşılamaz çünkü ona güvenilemez. Putin zayıfladıkça daha öngörülemez hale geliyor.” diye konuştu.

 CORONA VİRÜSÜ SUÇLAMASI

Putin’in doğalgazı kapatabileceği ihtimalini Avrupa Birliği’nin anlaması gerektiğini dile getiren Soros, bununla ilgili de eski Almanya Şansölyesi Merkel’i suçladı. “Avrupa’nın Rus fosil yakıtlarına bağımlılığı, büyük ölçüde eski şansölye Angela Merkel’in izlediği merkantilist politikalar nedeniyle aşırı düzeyde. Merkel, gaz tedariği için Rusya ile özel anlaşmalar yapmış ve Çin’i Almanya’nın en büyük ihracat pazarı haline getirmişti. Bu, Almanya’yı Avrupa’nın en iyi ekonomisi haline getirdi, ancak şimdi ödenmesi gereken ağır bir bedel var. Almanya ekonomisinin yeniden yönlendirilmesi gerekiyor. Ve bu uzun zaman alacak.” dedi.

Soros, Çin’i corona virüsü ile ilgili suçlarken, “Çin Devlet Başkanı çok büyük bir sır saklıyor. Çin halkına, orijinal Wuhan varyantı için tasarlanmış ve yeni varyantlara karşı çok az koruma sağlayan bir aşı ile aşılandıklarını asla söylemedi.” ifadelerinde bulundu. Soros, Çin Devlet Başkanı Şi ile ilgili, “Corona virüsü, Rusya ve ekonomiyle ilgili bir dizi hata nedeniyle üçüncü dönem için seçilemeyebilir” dedi.

Soros, Çin’in Covid-19 ile mücadele için uyguladığı karantinaların ekonomiyi serbest düşüşe ittiğini ancak Şi’nin bir hata yaptığını kabul edemediğini de söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.