kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
STERLIN
40,4288
BITCOIN
$61.258
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Roma’da domuz vebası vakası görülmesi üzerine piknik yasağı

Roma’da domuz vebası vakası görülmesi üzerine piknik yasağı
09.05.2022
0
A+
A-

Roma’da domuz vebası vakası görülmesi üzerine piknik yasağı kararı alındı.

Yerel yönetim, ” Afrika domuz vebası” olarak anılan viral hastalığın insanlara bulaşmadığını ancak domuz ve yaban domuzları arasında yayılmasını önlemek için tedbirler alındığını açıkladı.

Tedbirler kapsamında Roma’nın kuzey batısında geniş bir alan “kırmızı bölge” ilan edildi. Bu bölgede piknik ve benzeri toplu etkinlikler yasaklandı, yaban domuzlarının erişiminin engellenmesi için çöp tenekelerinin etrafının çitle çevrilmesi gibi önlemler alındı.

Vatandaşlara, bu bölgede doğa yürüyüşleri ya da çiftlik ziyaretleri sonrası ayakkabılarını dezenfekte etmeleri, hasta ya da ölü bir yaban domuzu görmeleri halinde 24 saat açık bir telefon hattını aramaları gibi çağrılar da yapıldı.

Roma’nın içinde yer aldığı Lazio bölge yönetimi bu kararların, ölü bir yaban domuzunda Afrika domuz vebası tespit edilmesi üzerine alındığını açıkladı.

‘Romalılar yaban domuzlarının esiri’

Roma ve çevresindeki yaban domuzu nüfusunun 20 binin üzerinde olduğu hesaplanıyor. Başkentin özellikle kuzey bölgelerinde yaban domuzlarının insanların da yaşadığı alanlara girmesi uzun süredir tartışılan bir konu. Yaban domuzlarının yerleşim yerlerine yakın parklarda, çöp tenekelerinin etrafında çekilen görüntüleri sıklıkla gündeme geliyor.

Son olarak geçen hafta kentin kuzey batısındaki bir mahallede bir kadının yaban domuzları tarafından yaralanması üzerine tartışma yeniden alevlenmişti.

İtalya Ziraatçılar Birliği (Coldiretti) hafta içinde bu konuda bir açıklama yaparak “Roma sakinleri yaban domuzlarının esiri haline geldi. Yıllardır şikayet ettiğimiz bu durum artık kontrol dışı ve kabul edilemez hal aldı” dedi.

Domuz vebası vakası üzerine de Sağlık Bakanı Roberto Speranza, mevzuyu “azami dikkatle” takip ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Andrea Costa ise yaban domuzu nüfusunun azaltılması planının da gündemde olduğunu belirtti. Costa, “Hayvan hakları ve çevre aktivistlerinin hassasiyetlerine saygı duyuyorum ama acil bir durumla karşı karşıyayız ve bu durumu acil önlemlerle ele almalıyız. Buna, yaban domuzlarının sayısını azaltma planı da dahil” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.