kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
STERLIN
40,2033
BITCOIN
$63.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Homofobik milletvekili, eşcinsellerin yarıştığı programın sunucusu oldu

Homofobik milletvekili, eşcinsellerin yarıştığı programın sunucusu oldu
28.04.2022
0
A+
A-

Rusya’da eşcinsellik karşıtı söylemleriyle tanınan Rus milletvekili Vitaly Milonov, “I’m Not Gay ” isimli eşcinsellerin de yer aldığı bir yarışma programının sunucusu oldu. Program yayınlanmasının ardından sosyal medyada da eleştirilen hedefi oldu.

Rusya’da homofobik konuşmalarıyla tanınan Rus milletvekili Vitaly Milonov, yarışmacıların nakit ödül kazanmak için ‘kimin eşcinsel olduğunu tahmin ettikleri’ bir yarışma programının sunucusu oldu.

Rusya’da eşcinsel karşıtı propagandalarıyla tanınan Vitaly Milonov, “I’m Not Gay ” isimli yarışma programının ilk bölümü için kamera karşısına geçti.

Yarışma, bir müzik yazarı, bir dövüş ustası ve bir seksolog da dahil olmak üzere sekiz erkeğin birlikte bir kır evine taşınmasını konu alıyor. Her bölümün sonunda sekiz erkek, eşcinsel olduğundan şüphelendikleri bir yarışmacıyı kovmak için oy kullanıyor. Doğru tahmin ederlerse, iki milyon ruble yani yaklaşık 390 bin TL gibi bir ödülün sahibi oluyorlar. Eğer eşcinsel kişi tespit edilmezse ise ödülü o kazanıyor.

8 yaşındaki Milonov, yarışmacılara ilk bölümün başında “Umarım eşcinseli çabucak çözersiniz” dedi. İlk bölümün sonunda yanlış kişiyi seçmelerine yönelik ise, “Masum bir insanı öldürdünüz” ifadelerinde bulundu.

‘BUNUN AMACI NE?’

Yarışma programı YouTube’da şu ana kadar 700 binden fazla izlendi. Birçok kişi yarışmaya tepki gösterirken, sosyal medyada “Bunun amacı ne? Bundan sonra kimi ifşa edeceksiniz? Müslümanlar? Yahudiler?” mesajları paylaşıldı.

Rusya’da eşcinsellik suç olmasa da, eşcinsel evlilik yasa dışı. Milonov tarafından kaleme alınan ve 2013 yılında Başkan Putin tarafından onaylanan bir yasaya göre, küçüklere eşcinsel bir yaşam tarzını teşvik etmek de suç olarak kabul ediliyor.

İnsan hakları aktivistleri, yasanın günlük ayrımcılığı meşrulaştırdığını ve nefret saldırılarında bir artışa neden olduğunu söylüyor. Yürürlüğe girmesinden bu yana, Rusya’nın güneyindeki çoğunluğu Müslüman bir cumhuriyet olan Çeçenya’da düzinelerce eşcinsel erkeğin işkence gördüğü de öne sürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.