kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5474
EURO
34,9987
STERLIN
40,8529
BITCOIN
$63.840
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

10 yılda 40 milyon dolar dolandırdı

10 yılda 40 milyon dolar dolandırdı
01.04.2022
0
A+
A-

Dünyanın en köklü eğitim kurumlarından Yale Üniversitesi’nin eski çalışanı Jamie Petrone’un okulu 10 yıl boyunca dolandırdığı ortaya çıktı. Okuldan tam 40 milyon dolar değerinde elektronik eşya çalan Petrone’nin lüks bir hayat yaşadığı ve bir otomobil filosu olduğu öğrenildi.

ABD’nin en prestijli okullarından biri olan Yale Üniversitesi, eski bir çalışanının dolandırıcılık haberleriyle gündeme geldi. Ülkenin en tanınmış sekiz özel üniversitesini bir araya getiren Sarmaşık Ligi üyesi Yale Üniversitesi’nde görev yapan Jamie Petrone’un okuldan 40 milyon dolar değerinde elektronik eşya çaldığı belirlendi.

LÜKS HAYAT YAŞIYOR

Yale Tıp Fakültesi’nde Finans ve Yönetim eski müdürü 42 yaşındaki Jamie Petrone, federal dolandırıcılık ve sahte vergi beyannamesi suçlamalarını kabul etti. Eski çalışan, üniversiteden çaldığı eşyalar sayesinde lüks arabalar ve gösterişli evlere sahip olduğunu ve yurtdışına sık sık seyahat ettiğini itiraf etti.

OTOMOBİL FİLOSU VAR

Petrone’un üniversiteyi 40,5 milyon dolar dolandırdığı ve bu sayede kendisine bir otomobil filosu satın aldığı belirlendi. Eski Yale çalışanının iki Mercedes Benz, iki Cadillac Escalades, bir Range Rover ve Dodge Charger dahil olmak üzere üst sınıf otomobil filosuna sahip olduğu açıklandı.

4 TANE DE EV SATIN ALMIŞ

42 yaşındaki kadının ayrıca Connecticut’ta, üç Gürcistan’da da lüks bir ev aldığı belirtildi. Petrone’un Yale Üniversitesi’nde çalıştığı süre boyunca 10 bin doların altında olduğu sürece ekipman satın alma yetkisinin olduğu ve bunu kullanarak üniversiteyi dolandırdığı belirtildi.

Petrone’in Yale’in tıp fakültesinin tıbbi çalışmaların ve diğer ihtiyaçların gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için iPad’ler ve Microsoft

10 YIL BOYUNCA DOLANDIRMIŞ

Petrone,FBI müfettişlerine yaklaşık 10 yıl boyunca üniversite için benzer alımlar yaptığını ve parayı kendisine aktardığını da itiraf etti. Üniversitedeki 10 yıllık elektronik alımlarının yüzde 90’ının ‘hileli’ olduğu belirlendi.

Yale sözcüsü olayla ilgili olarak “Yale, yetkilileri geçen yıl şüpheli hakkında suçlamalarda bulundu ve soruşturma boyunca yetkililerle işbirliği yaptı. Üniversite, davayı ele aldıkları için yerel kolluk kuvvetlerine, FBI’a ve ABD Savcılığına teşekkür ediyor.” dedi.

Surface tabletleri gibi ekipmanlara ihtiyaç duyduğunu ve sıkça bu tür alımlar yaptığı da belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.