kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
STERLIN
40,6784
BITCOIN
$63.419
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Cartier, ticari sırlarını çaldığı iddiasıyla Tiffany & Co’ya dava açtı

Cartier, ticari sırlarını çaldığı iddiasıyla Tiffany & Co’ya dava açtı
01.03.2022
0
A+
A-

Fransız lüks mücevher markası Cartier, Tiffany & Co’ya dava açtı. Şaşırtıcı davanın sebebi ise, Tiffany & Co’nun, “High Jewelry” koleksiyonunu öğrenmek için eski ve kıdemsiz bir Cartier çalışanını işe alması.

The Guardian’ın haberine göre, Cartier, bir diğer mücevher devi Tiffany & Co’ya dava açarak eski bir çalışanlarını işe alıp lüks koleksiyonlarla ilgili ticari sırları çalmakla suçladı.

Manhattan’daki New York Eyalet Mahkemesi’ne yapılan şikayete göre, Amerikan Tiffany & Co markası, ürünleri genellikle 50.000 ila 10 milyon dolar arasında değişen Cartier’in “High Jewelry” koleksiyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek için kıdemsiz bir yönetici olan Megan Marino’yu işe aldı. Marino öncesinde Cartier’de müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

SADECE 5 HAFTA ÇALIŞTI

Cartier, Megan Marino’nun işe alınması hakkında, Tiffany & Co’nun “rekabet bilgilerini kötüye kullanma konusundaki rahatsız edici kültürünü” yansıttığını söyledi ve yaşanan olayları Tiffany’nin kendi yapısını için canlandırabilmesi için umutsuz bir hamle olarak nitelendirdi.

Mahkeme belgelerine göre, Tiffany & Co sadece beş hafta sonra Marino’yu işten çıkarttı ve suçu Marino’ya attı. Marino ise ifadesinde, Tiffany & Co’nun kendisini yönetici olarak görmekten çok, bilgi kaynağı olarak işe aldığını düşündüğünü söyledi.

Cartier’e göre Tiffany & Co ile aralarında altı aylık bir rekabet etmeme anlaşması bulunuyor.

İddialar karşısında Tiffany & Co markası sessizliğini koruyor. Açılan davada da çalınan ticari sırların kullanılmamasına yönelik ihtiyati tedbir ve belirtilmeyen zararların talebi isteniyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.