kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
STERLIN
41,1230
BITCOIN
$70.750
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Dünyada ilk kez tespit edildi: İsrail’de ‘flurona’ vakası

Dünyada ilk kez tespit edildi: İsrail’de ‘flurona’ vakası
03.01.2022
0
A+
A-

İsrail’de ilk kez Covid-19 ve mevsimsel grip enfeksiyonunun birleşimi olan “Flurona” vakasının tespit edildiği duyuruldu.

İsrail’de hamile ve aşısız bir kişide, Covid-19 ve mevsimsel grip enfeksiyonunun birleşimi olarak bilinen ve “Flurona” olarak adlandırılan ilk vaka tespit edildi. Ülkede ilk kez rastlanılan flurona vakasında her 2 hastalığında semptomlarına sahip olunduğu öğrenildi. Jinekoloji bölümü yöneticisi Profesör Arnon Vizhnitser tarafından yapılan açıklamada, “Kişiye grip ve Covid-19 teşhisi konuldu. İki kez yapılan kontroller sonrasında 2 hastalığın testi de tekrar pozitif çıktı. Hastalıklar üst solunum yollarını etkileyerek nefes almayı zorlaştırıyor ve oldukça bulaşıcı nitelikte” ifadelerine yer verdi. Kişinin hafif semptomlar gösterdiği ve hastaneden taburcu edildiği de öğrenildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, vaka üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, daha önce buna benzer paralel enfeksiyonların yaşanmış olabileceği de araştırılıyor.

Daha önce, Başbakan Naftali Bennett’in ofisinden yapılan açıklamada, Pfizer’ın tarafından Covid-19’a karşı üretilen Paxlovid ilacının ilk bölümünün Perşembe günü ülkeye ulaştığı ve ilacın onaylanmasında İsrail’in öncülük ettiği vurgulanmıştı.

Kasım ayında İsrail, Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasıyla birlikte içinde özellikle Afrika ülkelerinin bulunduğu bir kırmızı liste hazırlamıştı.

Aralık ayında ise İsrail Hükümeti, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu Belçika, Kanada, Almanya, Macaristan, İtalya, Fas, Portekiz, İsviçre ve İngiltere’ye Omicron mutasyonunun yayılımı nedeniyle seyahat yasağı getirmişti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.