kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5249
EURO
34,7448
STERLIN
40,6001
BITCOIN
$63.144
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hızlı koronavirüs testleri Omicron’u gözden kaçırabiliyor

Hızlı koronavirüs testleri Omicron’u gözden kaçırabiliyor
31.12.2021
0
A+
A-

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) yeni laboratuvar verilerine dayanarak, hızlı Kovid-19 testlerinin Omicron’u tespit etmede daha az duyarlı olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde ülkesinde kontrolsüz bir şekilde artan Koronavirüs vakalarının önüne geçmek için yeni planını açıklamış ve vatandaşlara dağıtılmak üzere 500 milyon “evde hızlı test kiti” satın aldıklarını duyurmuştu.

ABD’nin yeni hamlesi ile ilgili tartışmalar sürerken Washington hükümetine kötü HaberABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden geldi.

HIZLI TESTLER OMİCRON VARYANTINA KARŞI DAHA AZ DUYARLI

Gıda ve İlaç İdaresi(FDA) Salı günü yaptığı açıklamada , hızlı antijen testlerinin Omicron’a önceki varyantlardan daha az duyarlı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, “Erken veriler, antijen testlerinin Omicron varyantını tespit ettiğini, ancak duyarlılığın azaldığını gösteriyor” denildi.

HALA KULLANILABİLİR ANCAK…

FDA, klinik denemeler çok daha uzun sürdüğü için laboratuvar bulgularının “kısa vadede gerçek test performansını değerlendirmenin en iyi yolu” olduğunu belirtirken insanların hala daha ucuz ve daha uygun olan hızlı testleri kullanabileceğini, ancak eksikliklerinin farkında olmaları gerektiği konusunda uyardı.

HALA EN ETKİLİ YÖNTEM PCR TESTLERİ

FDA, şimdiye kadar dünya genelinde kullanılan PCR testinin çok daha güvenilir olduğunu ve semptomları olan kişilerin bu yöntemi kullanmasını tavsiye etti.

DÜNYA ÇAPINDA TARTIŞILIYOR

Omicron’a karşı hızlı testlerin ne kadar iyi performans gösterdiği, yeni varyantın dünya çapında artması nedeniyle geniş çapta tartışmalara neden olmuştu. İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı daha önce Omicron’a karşı hızlı testlerin “performansında hiçbir değişiklik” olmadığını belirtse de en son deneyler ajansın fikrini değiştirdi

Insider’da yer alan haberde hızlı antijen testlerinin semptomu olmayanlar için % 58, semptomu olanlar içinse % 72 doğru olduğu bilgisi yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.