kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
STERLIN
40,4069
BITCOIN
$64.179
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Trump, David Beckham ve Tom Hanks gibi isimlerin bilgileri sızdırıldı

Trump, David Beckham ve Tom Hanks gibi isimlerin bilgileri sızdırıldı
31.10.2021
0
A+
A-

Rusya merkezli hackerların çok sayıda kurum ve kuruluşa yönelik siber saldırıları sürüyor. Rus hackerların hedefinde bu kez Hollywood’un ünlü isimleri vardı. Bu isimlere ait yaklaşık 69 bin belgenin ele geçirildiği ve ‘Dark Web’e aktarıldığı belirtildi.

Rus bilgisayar korsanlarının bir mücevher firmasını hacklemesinin ardından Hollywood yıldızlarına ve dünyaca ünlü milyarderlere ait gizli belgelerin sızdırıldığı açıklandı. Rus bilgisayar korsanlarının Oprah Winfrey, David ve Victoria Beckham, Tom Hanks ve eski ABD Başkanı Donald Trump gibi ünlülerin kişisel bilgilerini çaldıkları belirtildi.

Şu ana kadar korsanların 69 bin gizli belgeyi ‘Dark Web’de dolaşıma soktuğuna inanılıyor.

Londra merkezli mücevher firması Graff’ın hacklenmesinin ardından bilgisayar korsanlarının milyonlarca fidye talep ettiği söyleniyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, hırsızlığın arkasında Rus hack çetesi Conti’nin olduğundan şüpheleniliyor. Uzmanlar, takip edilemeyen Bitcoin veya mücevherlerle ödeme talep edebileceklerini öne sürerken, fidye parası olarak milyonlarca dolar talep ettikleri belirtildi.

Çalınan gizli bilgiler arasında, kişiye ait faturalar, kredi notları gibi ayrıntıların da olduğu belirtildi. İngiliz askeri istihbaratında eski bir albay olan Philip Ingram gazeteye yaptığı açıklamada “Müşteri veritabanının profili göz önüne alındığında, bu kesinlikle çok büyük bir skandal” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.