kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Marvel yaratıcıları birbirine girdi: Baş editör herkesi kandırmış

Marvel yaratıcıları birbirine girdi: Baş editör herkesi kandırmış
15.10.2021
0
A+
A-

Marvel Comics bir süredir editörlerin tartışmalarıyla gündemde. Baş editör C. B. Cebulski 2017 yılında, Akira Yoshida ismiyle çizgi romanlar yayınladığını kabul etti. Cebulski, bu durumu itiraf edene kadar hayalî bir Japon adam yarattı ve onun isminin arkasına sığındı.

USA Today’e göre, sosyal medya kullanıcıları Cebulski olduğu ortaya çıkan “Akira Yoshida” adıyla yazılmış çizgi romanları bulsa da C. B. Cebulski ilk önce bu kişi olduğunu reddetti.

2017’de editör sonunda takma isim kullandığını kabul etti. Baş editör olmadan önce Marvel’deki pozisyonunun çizgi roman yayınlamasına izin vermediğini, bu yüzden çalışmalarını bir Japon kimliği altında yayınlamayı seçtiğini söyledi:

“Şeffaf değildi ama bana yazma, iletişim ve baskı hakkında çok şey öğretti. Ancak bunların hepsi geride kaldı. Şimdi Marvel’in yeni genel yayın yönetmeni olarak yeni bir sayfa açıyorum ve tüm Marvel deneyimlerimi dünyanın dört bir yanından gelecek yeteneklerle paylaşmaya başlayacağım için heyecanlıyım.”

SAHTE KİMLİĞİYLE RÖPORTAJ BİLE VERDİ

Cebulski, Yoshida’nın ABD’de zaman geçirdiğini ve çizgi romanlar aracılığıyla İngilizce öğrendiğini söylemiş ve Japon yazar olarak poz vererek 2004’te Newsarama’ya röportaj bile vermişti.

Ancak yakın zamanda Daredevil gibi dizilerde çalışan yönetmen Steven DeKnight, Marvel’ın Cebulski’yi tutma kararına katılmadığını tweetledi. Bu sorun çözülene kadar stüdyodan başka proje kabul etmeyeceğini söyledi:

“Marvel ile çalışmayı seviyorum ama bu sorun çözülene kadar gelecekteki işlerde yer almayacağım. Umarım çizgi roman dünyasındaki daha yüksek profilli diğer yaratıcılar da aynı şeyi yapacaktır.”

Kültürel eleştiri sitesi The Nerds of Color’ın yazı işleri müdürü Keith Chow, 2017’de NBC News’e verdiği demeçte, “Asyalı olmayanların kendilerini gerçek Asyalı insanlardan daha yetkili hissettiklerine bir başka örnek. Bu kimlikler, sana yakıştığını hissettiğinde giyebileceğin kostümler değil” dedi.

Marvel’in gecikmeli de olsa konuyla ilgili harekete geçip geçmeyeceği henüz belli değil.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.