kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Afganistan’ın yeni Merkez Bankası Başkanı bu fotoğrafla gündem oldu

Afganistan’ın yeni Merkez Bankası Başkanı bu fotoğrafla gündem oldu
09.09.2021
0
A+
A-

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban önceki gün yeni hükümeti ve görevlileri resmen duyurdu. Görevliler arasında birçok isim tartışma yaratırken, yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hacı Muhammed İdris’in bilgisayar karşısında çekilmiş fotoğrafı gündem oldu.

Dünya ABD önderliğindeki batılı güçlerin 20 yıllık görevi bitirerek ülkeden ayrılmasından oluşan boşluğu değerlendiren Taliban’ı konuşmaya devam ediyor… Önceki gün yeni hükümeti ve görevlileri kamuoyuna tanıtan Taliban’ın birçok ismi eleştiri oklarını üzerine çekerken bugün ise Merkez Bankası başkanlığına atanan Hacı Muhammed İdris gündem oldu.

Twitter üzerinde paylaşılan fotoğraflarda Taliban’ın Merkez Bankası başkanı olarak atadığı Hacı Muhammed İdris, bir çalışma masasında dizüstü bilgisayarının karşısında otururken görülüyor.

“PARA POLİTİKASI İÇİN SİHİRLİ SİLAH”

Uzmanların, “Çok büyük bir ekonomik krizle karşı karşıyalar” dediği Taliban’ın yeni Merkez Bankası Başkanı, fotoğrafta kucağında ağır bir otomatik tüfekle poz verdi. Fotoğraf sosyal medya üzerinden paylaşım rekoru kırarken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu fotoğrafa tepki gösterdi.

Bazı kullanıcılar, “Afganistan’ın yeni Merkez Bankası Başkanı’nı tanıtıyoruz” yorumunu yaparken, diğerleri de “Kritik görüşmelerde bu adamla mı konuşulacak”, “Bu gerçek mi”, “Kalaşnikof- para politikası kredibilitesi için sihirli bir silah mı”, “Bu adamı Taliban bünyesinde bilgisayarı açmayı başaran tek insan olduğu için mi bu göreve almışlar” yorumları yaptı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.