kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$69.736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Taliban, milyarlarca dolar değerindeki ABD askeri teçhizatlarına el koydu

Taliban, milyarlarca dolar değerindeki ABD askeri teçhizatlarına el koydu
20.08.2021
0
A+
A-

Afganistan’ın kontrolünü ele geçiren Taliban’la ilgili yeni bir tehlike daha gün yüzüne çıktı. Taliban, son yirmi yılda Washington tarafından Afganistan silahlı kuvvetlerine sağlanmış olan büyük miktarda silah, teçhizat ve mühimmatı ele geçirdi. Ortaya çıkan görüntüler ise ABD’yi zor duruma soktu.

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinden kısa süre sonra ülkedeki kontrolü ele alan Taliban, ele geçirdiği ABD’nin silahlarıyla zırhlı araçlar içinde geçit töreni yapan ve Amerikan Kara Şahin helikopterlerine tırmanması hem ABD’yi zora soktu hem de büyük tehlikenin önünü açtı.

ZIRHLI ARAÇLARLA FOTOĞRAF YAYINLIYORLAR

ABD medyasının derlediği bilgilere göre, Taliban’ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor. Sosyal medyada, Taliban savaşçılarını, M4 karabinaları ve M16 tüfekleriyle Amerikan yapımı Humvee ve zırhlı araçlarla gösteren fotoğraflar yayınlanıyor. Uzmanlar, gelişmiş hava araçlarının eğitim olmadan kullanılmasının mümkün olmadığını belirtirken, Taliban’ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin önemli bir propaganda aracı olduğuna dikkati çekiyor.

“MÜTTEFİKLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ TEHDİT”

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Cumhuriyetçi Michael McCaul, “Afgan güçlerinden ele geçirdikleri ABD yapımı silahlarla donanmış Taliban savaşçılarını zaten gördük. Bu, ABD ve müttefiklerimiz için önemli bir tehdit oluşturuyor” dedi.

“YOK EDİLMEYEN HER ŞEY TALİBAN’IN ELİNDE”

Yaklaşık bir ay önce Afganistan savunma bakanlığı, ABD tarafından teslim edilen Kabil’e gelen yedi yeni helikopterin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamıştı. Ancak birkaç hafta içinde, Taliban ülkenin çoğunu ve ayrıca kaçan Afgan güçlerinin geride bıraktığı tüm silah ve teçhizatı ele geçirdi. Bir ABD’li yetkili, Reuters’e verdiği demeçte, “Yok edilmeyen her şey şimdi Taliban’ın” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.