kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Bebeklerinin cinsiyetini açıklamak uğruna ormanlık alanı küle çevirdiler

Bebeklerinin cinsiyetini açıklamak uğruna ormanlık alanı küle çevirdiler
22.07.2021
0
A+
A-

Kaliforniyalı bir çift, bebeklerinin cinsiyetini açıklamak için düzenledikleri partide kullandıkları piroteknik bir cihaz yüzünden 23 bin dönüme (9.300 hektar) yakın alanı yaktı. Yangında beş ev ve 15 bina yok olurken, itfaiyeci Charlie Morton da hayatını kaybetti.

Amerika’da Refugio Manuel Jimenez Jr ve Angela Renee Jimenez, doğacak bebekleri için bir cinsiyet partisi düzenlediler. Ancak partide kullandıkları duman yapan bir cihaz yangına neden oldu.

El Dorado Yangını, 5 Eylül 2020’de San Bernardino ilçesinde başladı ve sonraki 23 gün boyunca da devam etti. Yetkililer, çiftin yakında doğacak bebeklerinin cinsiyetini açıklamak için sis bombası kullandıkları gün için sıcaklıkların, normalin 15 ila 20 derece üzerinde olduğunu belirttiler.

Üç gün sonra Kaliforniya Orman ve Yangından Korunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, yangını partide kullanılan aygıtın başlattığı belirtildi.

San Bernardino Bölge Savcısı Jason Anderson düzenlediği basın toplantısında, Refugio Manuel Jimenez Jr ve Angela Renee Jimenez’in kasıtsız adam öldürme de dahil olmak üzere 30 suçla suçlandıklarını söyledi. Suçlarını kabul etmeyen çift, mahkeme gününü beklemek üzere serbest bırakıldı.

CİNSİYET AÇIKLARKEN ETRAFA TEHLİKE SAÇIYORLAR

Yıkılan ev ve yapıların yanı sıra 4 konut daha hasar gördü ve 13 kişi yaralandı. Öldüğünde 39 yaşında olan Morton, San Bernardino ulusal orman hizmetinde 14 yıllık kıdemli bir itfaiyeciydi ve orman yangınlarıyla mücadele etmek için ABD genelinde görev yapan seçkin bir ekibin parçası olarak görev yaptı. Anderson, Morton’un ölümüyle ilgili olarak, “Bir partide kullanılan cihaz yüzünden çıkan yangınla mücadele ediyordu. Orada olmasının tek nedeni buydu” dedi.

Kaliforniya’da yaşanan yangın, cinsiyet açıklama partileri yüzünden ortaya çıkan ilk yangın değil. Guardian’ın geçen yıl yaptığı habere göre; 2017’de izinli bir ABD sınır devriye görevlisinin bebeğinin erkek olarak doğacağını duyurmak için havaya mavi duman gönderen bir patlayıcıyla ateş etmesiyle Arizona’da da yangın çıktı.

Iowa’da cinsiyet ifşa cihazı patladığında bir kadın öldü ve Teksas’ta da 350 galon pembe su dökmesi gereken bir uçak düştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.