kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Avrupa’da delta varyantı alarmı

Avrupa’da delta varyantı alarmı
24.06.2021
0
A+
A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, corona virüsün bulaşıcılığı daha yüksek olan delta varyantının yayılmasını engellemek için Avrupa Birliği’nin (AB) seyahat kuralları konusunda ortak bir yaklaşıma ihtiyacının olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise AB üye devletlerinin Delta varyantı konusunda son derece dikkatli olmasını ve AB dışından gelen turistlerin girişine izin verilmesi konusunda daha koordineli olunmasını talep etti.

Her iki lider de bu açıklamaları Brüksel’deki AB Zirvesi öncesinde yaptı.

Merkel, “Delta varyantı konusunda bariz şekilde endişeliyiz” diyerek, “bilhassa virüs varyantının yoğun olduğu bölgelerden yapılan girişler konusunda daha koordineli bir yaklaşım için lobi yapacağım” diye belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, corona virüsün bulaşıcılığı daha yüksek Delta ve Delta Plus varyantları ilk kez Hindistan’da ortaya çıktıktan sonra küresel olarak en baskın corona virüs türü haline geldi. Delta varyantı corona virüsü önleme amaçlı kısmi seyahat kısıtlamalarının tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Macron da “Hepimiz dikkatli olmalıyız çünkü hakkında çok fazla konuşulan ve diğer varyantlardan çok daha hızlı yayılıp, aşı olmamış ya da yalnızca tek doz aşı olmuş kişileri etkileyen Delta varyantı geliyor” dedi.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’in İsrail’deki bir yetkilisi ise Pfizer-BioNTech corona virüs aşısının Delta varyantına karşı yüksek derecede etkili olduğunu açıkladı.

Pfizer’in İsrail’deki medikal yetkilisi Alon Rappaport, “Laboratuvarda yaptığımız araştırmalardan ve Delta’nın yaygın corona virüs türü olarak İngiliz varyantının yerini aldığı yerlerden elde edilen verilere dayanarak bugün sahip olduğumuz veriler aşımızın corona virüs hastalığını önlemede yaklaşık %90 etkili olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.