kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3382
EURO
35,1168
STERLIN
41,0824
BITCOIN
$63.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Covid-19 aşısı geliştiren Uğur Şahin’den dördüncü dalga uyarısı

Covid-19 aşısı geliştiren Uğur Şahin’den dördüncü dalga uyarısı
17.06.2021
0
A+
A-

ABD’nin önde gelen haftalık dergilerinden Barron’s’ta yer alan haberde Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin’in dördüncü corona virüsü dalgası ile ilgili uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Dünya çapında neredeyse dört milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınına karşı bir yıl gibi bir sürede aşı geliştirerek uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken ve takdirini toplayan BioNTech’in kurucu ortaklarından CEO’su Uğur Şahin’in yeni açıklamaları gündem yarattı.ABD’nin popüler haftalık haber dergilerinden Barron’s’un Investing in Tech isimli konferans serisine katılan Uğur Şahin, corona virüsü vakalarının tekrar artabileceği uyarısında bulundu.

“AŞI OLUNMASINA RAĞMEN VAKALAR ARTIYOR”

İlk olarak Hindistan’da tespit edilen ve kısa bir süre içerisinde birçok ülkeye yayılan Delta varyantı ile ilgili açıklama yapan Şahin, “Delta mutasyonu hızla artmaya devam ediyor. Birleşik Krallık’ta insanların yüzde 50’si ikinci doz aşılarını olmalarına rağmen Delta mutasyonu da yayılıyor. Bu durum virüse karşı tedbirli olmamız gerektiğini gösteriyor. Eğer dikkatli olmazsak belirli bölgelerde dördüncü corona virüsü dalgasıyla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Corona virüsü bulaşma oranının yakından izlenmesi gerektiğini hatırlatan Şahin, “Eğer sayılar düşerse bu iyiye işarettir. Fakat eğer sayılar artarsa, bu yeni bir corona virüsü dalgasıyla karşı karşıya kalacağımız anlamına gelir” dedi. Bloomberg’in verilerine göre kaba bir hesapla dünya çapında insanların yüzde 16’sı corona virüsü aşısı oldu.Şahin, üçüncü doz corona virüsü aşılarının yapılması gerektiğini de söylerken, “İki doz aşıyı da aldıktan 6 ay sonra antikor seviyelerinde düşüş gördük. Antikor seviyeleri koruma ile ilgili olduğu için bir noktada destekleyici doz aşı yapılması gerekmektedir” dedi. Şahin, iki doz aşı olduktan 6 ile 9 ay sonra tekrar aşı olunması gerektiğini söylerken, “Fakat buna hükümetler nihai kararı verecektir” ifadesini kullandı.Gelişmekte olan ülkelerle az gelişmiş ülkelere aşı temininin bir zorunluluk olduğunu dile getiren Şahin, BioNTech ile Pfizer’ın bu yıl 3 milyar dozluk üretim yapabilecek tesisler açtığını söyledi. Daha önceki planlarda bu sayının 1.3 milyar olduğunu da hatırlatan Şahin, “Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere 1 milyar dozdan fazla aşı sağlayacağız. Gelecek yıl da en az 1 milyar doz aşı vereceğiz. Orta ve uzun vadede corona virüsü aşısı üretim kapasitesini artırmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.