kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3351
EURO
35,1893
STERLIN
41,1564
BITCOIN
$65.680
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Öğrenciler telefonları çekiçle parçaladı

Öğrenciler telefonları çekiçle parçaladı
13.04.2021
0
A+
A-

Çin’de çocukların aşırı telefon kullanımından endişe eden aileler ve okul yönetimi harekete geçti. Sınavlarda başarılı olmaları istenen çocuklar, akıllı telefonlarını çekiçle parçalamaya başladı. Çocukların gönülsüzce yaptığı bu eylem sosyal medyada viral oldu.

Koronavirüsü salgınıyla birlikte kısıtlanan sosyal yaşam, teknolojiyi insan hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirdi. Dünya genelinde eve kapanan milyonlarca insanın tek iletişim ve sosyalleşme kaynağı akıllı telefonlar oldu.

Söz konusu durum gencinden yaşlısına pek çok yaş grubu için geçerli. Çin’de de artan telefon bağımlılığına ilişkin sıra dışı bir mücadele başlatıldı.

Çin’de öğrencilerin okulda telefon kullanmaları yasak. Gerekçe olarak göz sağlığını korumak, internet bağımlılığını engellemek ve konsantrasyonu artırmak gösteriliyor. Ancak evdeki durumlar tartışma konusu. Öğrencilerin dönem sonunda girecekleri sınavlar öncesi endişeli olan aileler, çocukların akıllı telefonlar yüzünden akademik başarıdan uzaklaşacaklarını düşünüyor.

AİLELER VE ÖĞRENCİLERLE ANLAŞTI

The Times’ın haberine göre Xinyang’daki bir okulun müdürü, ailelerin bu endişelerinden hareketle telefon parçalama eylemine girişti. Çin’in sosyal medya platformlarında viral olan görüntülerde, müdürün yönlendirmesiyle ellerine bir çekiç alan çocuklar, pek gönüllü olmasalar da telefonlarını bu şekilde parçalıyor. Yerel medyaya açıklamada bulunan okul müdürü, ailelerin ve öğrencilerin aşırı telefon kullanımına karşı bu yöntem üzerinde anlaştıklarını söyledi.

EN KRİTİK YAŞ GRUBU 12-16

Politika danışmanı Lian Zheng’in araştırmasına göre Çin’deki çocukların yüzde 98.1’inin internete erişimi var. 12-16 yaş aralığı internete bağımlık konusunda çocuklardaki en kritik dönem. Bağımlılıkta başı çeken alanı ise yüzde 25’le çevrimiçi oyunlar oluşturuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.